Započnite obiteljski ručak neodoljivom juhom od rajčica s bosiljkom pa se prebacite na teleće šnicle na lovački. I za kraj, zasladite se talijanskim specijalitetom, pudingom s aromom kave i amaretti kolačićima. Kako ispeći sočne teleće šnicle?
Teleće šnicle na lovački
Sastojci za pripremu teleće šnicle:
4 teleće ili svinjske šnicle slatka mljevena paprika ljuta mljevena paprika brašno 1 manja glavica luka 50 g posne šunke 125 g šampinjona 1 žlica maslaca 1/4 l vrhnja za sir mladi luk 1 mrkva lovorov list 2 dcl bijelog vina sol i papar
Priprema telećih šnicli:
Šnicle malo istući , posoliti ih, popapriti, natrljati s paprikom i svaku uvaljati u brašno.
Očistiti luk i narezati ga na sitne kockice kao i šunku, a šampinjone očistiti. Na maslacu pržiti šnicle s obje strane 4 do 5 minuta, izvaditi i ostaviti na toplom.
Na istom maslacu dinstati mrkvu narezanu na tanke kolutiće uz dodatak malo vina i lovorovok lista dok ne omekša i vino ne ispari. Dodati luk, šunku i gljive, pa dinstati 10 minuta (po potrebi dodati malo vina kako ne bi bilo suho).
Dodati vrhnje i pustiti da prokuha. Isključiti, posložiti šnicle i posipati ih sitno narezanim mladim lukom.
Možete šnicle i umak poslužiti uz kuhani krumpir.
Domaća juha od rajčice s bosiljkom
Bonet