Svi znamo da je voće jedna od najzdravijih namirnica na svijetu, ali ponekad čak i tu najzdraviju namirnicu uspijemo uništiti i pretvoriti u ne baš tako zdrav obrok.
Naime, koliko ste puta jeli jagode i dodali im šećer? Puno puta. E pa time ste im dodali i nepotrebne kalorije i zbog toga su prestale biti jedna od najzdravijih namirnica na svijetu. I nakon toga više ne mogu do izražaja doći sve pozitivne strane i koristi koje voće ima na naše zdravlje.
Svaka žličica šećera dodatnih je 16 kalorija, piše She Finds, i to možda ne zvuči mnogo, ali neki ljudi ne dodaju tek žličicu, već nekoliko njih, pa čak i nekoliko većih žlica. I to je ogromna pogreška.
Voće samo po sebi sadrži šećer
5. Ako nešto ima oznaku "eko" ili "bio" ne znači da je nužno i zdravije.
Jer, voće samo po sebi sadrži dovoljno šećera fruktoze, a ako mu još dodamo rafinirani šećer, to će za naš organizam biti preveliki šok. Stoga sljedeći put izbjegnite ovaj 'dodatak' i jedite voće u njegovoj najprirodnijoj i najukusnijoj formi.