Juha od kima, rebarca u senfu i sočni Tarte Tatin

Dolaze vam prijatelji na ručak i želite ih iznenaditi s jelovnikom. Pripremite im neobičnu i vrlo jednostavnu juhu od kima, sočna i pikantna svinjska rebarca uz pečeni mladi krumpir i rikulu.

19.8.2010.
11:48
VOYO logo

Juha od kima

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2 žlice maslinovog ulja 2 žlice brašna 1 žličica kima lovorov list začin od povrća sol i papar

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ulju prepržite brašno dok ne dobije zlatnu boju, dodajte kim, hladnu vodu, posolite, popaprite i dodajte žličicu začina od povrća, lovorov list i ostavite da juha prokuha.

Juha se služi s kockicama preprženog kruha. Kruh se nareže na kockice, kratko zapeče u pećnici, preprži se na malo ulja i posluži.

Po izboru, u juhu možete dodati i crvenu papriku te na kraju kuhanja, 2 žumanjka razmućena u 4 žlice kiselog vrhnja.

Zapečena rebarca u senfu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

1 kg svinjskih rebarca 1 glavica luka 2 žlice svinjske masti 2 žlice kečapa od rajčica 1 - 2 žlice octa sok od pola limuna 2 žlice senfa 2 žlice šećera 1 žlica nasjeckanog lista bosiljka 1 sušena ljuta papričica (čili) sol, papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Usitnite luk i propržite na masti, a za to vrijeme kečap pomiješajte s malo vode i začinskim dodacima te dodajte luku, poklopite i lagano kuhajte tridesetak minuta, po potrebi dodajte malo vode.

Svinjska rebarca posolite, popaprite, premažite senfom i zapecite ih u pećnici također tridesetak minuta.

Izvadite iz pećnice, premažite ih pripremljenim umakom i stavite na vruć roštilj ili na tavu. Pecite dok ne omekšaju, uz povremeno premazivanje ostatkom umaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužite uz pečeni mladi krumpir i kuhano povrće.

Tarte Tatin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

50 g maslaca 1 kom smrznutog lisnatog testa 1 kg jabuke 300 g smeđeg šećera

Priprema:

Maslacem premažite manju tepsiju ili vatrostalnu posudu, pa po njoj ravnomjerno pospite šećer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na radnu plohu pospite brašno u tankom sloju pa razvijte lisnato tijesto na veličinu tepsije.

Ogulite jabuke i narežite ih na kriške. Narezane jabuke gusto poslažite po tepsiji, prekrijte ih tijestom, stavite peći u pećnicu na 200°C i pecite oko 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pita se služi vruća, a možete ju posuti cimetom i poslužiti uz šlag.

bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo