JOŠ BOLJE OD PIZZE: / Pogostite se već večeras slasnim 'čvorićima'

Image
Foto: Screenshot/Youtube.com

Volite pizzu? Onda ćete obožavati i ovaj spoj klasičnog tijesta i rastopljenog sira. Sastojke prilagodite svom ukusu, kao uostalom i na pizzi. Već večeras možete se gostiti slasnim zalogajem.

14.11.2015.
8:10
Screenshot/Youtube.com
VOYO logo

PIZZA KOJA NE DEBLJA: Evo kako smanjiti količinu kalorija i jesti omiljenu hranu

Image
PIZZA KOJA NE DEBLJA: /

Evo kako smanjiti količinu kalorija i jesti omiljenu hranu

Image
PIZZA KOJA NE DEBLJA: /

Evo kako smanjiti količinu kalorija i jesti omiljenu hranu

Sastojci:

Tijesto za pizzu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

150 grama krem-sira

50 grama svježeg sira

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50 grama fete ili drugog belog sira

25 grama parmezana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maslac (za premazivanje)

Začini po želji - bosiljak, origano, peršin...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šest češnjeva češnjaka

Žličica mljevene ljute crvene paprike

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Podijelite tijesto za pizzu u 12-14 loptica. Razvucite ih u valjčiće, i svaki valjak vežite u čvorić dva puta, dok ne dobijete zamotuljak koji će se lijepo odvajati na komade kada naraste i ispeče se.

Okrugli lim premažite maslinovim uljem, i poredajte čvoriće ukrug oko ruba. Ovaj recept pripremljen je u okrugloj posudi, ali ne sumnjamo da biste se snašli i sa četvrtastim limom. Prekrijte plastičnom folijom i pustite 30 minuta da naraste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uključite pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih.

U zdjelici pomiješajte krem-sir, fetu, parmezan, svježi sir, tri češnja sitno sjeckanog češnjaka i začine. U tavi istopite maslac, sjeckani peršin i ostatak češnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mješavinu sira stavite u sredinu lima, a tijesto premažite istopljenim maslacem s češnjakom i peršinom. Sačuvajte malo maslaca za premazivanje nakon što bude pečeno!

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta, a posljednjih dva minuta uključite gornji grijač ili gril na najvišoj temperaturi, kako bi sir i tijesto porumenili. Pazite i provjeravajte, kako ne bi zagorjelo po površini. Kada je gotovo, još jednom premažite tijesto maslacem i poslužite toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, možete i da eksperimentirati i dodavati u mješavinu sira svoje omiljene sastojke – rajčicu. masline...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo