Niste sigurni smijete li podgrijavati ostatke piletine i koliko puta?
Ukratko, smijete, ali pritom morate pripaziti na nekoliko stvari, piše The Sun. Podgrijavanjem možete presušiti piletinu i učiniti ju nejestivom. Također, ako je stajala u hladnjaku dulje od tri dana, bacite ju.
Lydia Buchtmann iz Food Safety Information Councila tvrdi da piletinu možete podgrijavati i više puta, ali uz uvjet da dosegne temperaturu od 70°C, što se može provjeriti pomoću termometra za kuhanje.
Najbolji načini za podgrijavanje piletine
Pećnica je jedna od najboljih opcija. Zagrijte ju, ubacite piletinu dok ne dosegne temperaturu od 70°C. Kada ju izvadite, prelijte ju s malo ulja kako biste dobili hrskavost.
Druga dobra opcija je mikrovalna pećnica, no budite oprezni jer se u njoj često hrana ne podgrije ravnomjerno. Komad mesa možete izrezati prije stavljanja u mikrovalnu, a onda ga podgrijavati na minimalno tri minute na najvišoj temperaturi. Ostavite meso da odstoji najmanje dvije minute prije posluživanja.