Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
BUDITE OPREZNI /

Stručnjakinja otkrila je li dobro više puta podgrijavati ostatke piletine: Morate dobro pripaziti na par stvari

Ako podgrijavate ostatke piletine morate obratiti pozornost na nekoliko stvari

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Niste sigurni smijete li podgrijavati ostatke piletine i koliko puta?

Ukratko, smijete, ali pritom morate pripaziti na nekoliko stvari, piše The Sun. Podgrijavanjem možete presušiti piletinu i učiniti ju nejestivom. Također, ako je stajala u hladnjaku dulje od tri dana, bacite ju.

Lydia Buchtmann iz Food Safety Information Councila tvrdi da piletinu možete podgrijavati i više puta, ali uz uvjet da dosegne temperaturu od 70°C, što se može provjeriti pomoću termometra za kuhanje.

Najbolji načini za podgrijavanje piletine

Pećnica je jedna od najboljih opcija. Zagrijte ju, ubacite piletinu dok ne dosegne temperaturu od 70°C. Kada ju izvadite, prelijte ju s malo ulja kako biste dobili hrskavost.

Druga dobra opcija je mikrovalna pećnica, no budite oprezni jer se u njoj često hrana ne podgrije ravnomjerno. Komad mesa možete izrezati prije stavljanja u mikrovalnu, a onda ga podgrijavati na minimalno tri minute na najvišoj temperaturi. Ostavite meso da odstoji najmanje dvije minute prije posluživanja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike