BUDITE OPREZNI /

Stručnjakinja otkrila je li dobro više puta podgrijavati ostatke piletine: Morate dobro pripaziti na par stvari

Image
Foto: Shutterstock

Ako podgrijavate ostatke piletine morate obratiti pozornost na nekoliko stvari

6.6.2021.
8:32
Shutterstock
VOYO logo

Niste sigurni smijete li podgrijavati ostatke piletine i koliko puta?

Ukratko, smijete, ali pritom morate pripaziti na nekoliko stvari, piše The Sun. Podgrijavanjem možete presušiti piletinu i učiniti ju nejestivom. Također, ako je stajala u hladnjaku dulje od tri dana, bacite ju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lydia Buchtmann iz Food Safety Information Councila tvrdi da piletinu možete podgrijavati i više puta, ali uz uvjet da dosegne temperaturu od 70°C, što se može provjeriti pomoću termometra za kuhanje.

Najbolji načini za podgrijavanje piletine

Pećnica je jedna od najboljih opcija. Zagrijte ju, ubacite piletinu dok ne dosegne temperaturu od 70°C. Kada ju izvadite, prelijte ju s malo ulja kako biste dobili hrskavost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga dobra opcija je mikrovalna pećnica, no budite oprezni jer se u njoj često hrana ne podgrije ravnomjerno. Komad mesa možete izrezati prije stavljanja u mikrovalnu, a onda ga podgrijavati na minimalno tri minute na najvišoj temperaturi. Ostavite meso da odstoji najmanje dvije minute prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo