Janjetina u umaku s mladim bobom

Image

Malo je onih koji ne vole janjeće meso, a ako ste među njima, možda vam ovaj recept za janjetinu u umaku s mladim bobom promjeni mišljenje.

26.4.2021.
15:20
VOYO logo

Sastojci za janjetinu u umaku:

1 kg janjeće plećke 1 kg mladog boba 2 glavice luka 40 g koncentrata rajčice 1 žličica mljevenog kumina 50 g glatkog brašna 1 režanj češnjaka 2 lovorova lista ekstra djevičansko maslinovo ulje sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema janjetine u umaku: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-04-25.asx

Janjeću plećku narežemo na odreske, začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno i stavimo pržiti u tavu, na ugrijano maslinovo ulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 3-4 minute, odreske okrenemo i pržimo još toliko. Pržene odreske izvadimo na toplo, a na masnoću od prženja ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, lovorov list, mljeveni kumin, posolimo, promiješamo i čim češnjak zamiriše umiješamo koncentrat rajčice, ulijemo 200 ml vode i dobro izmiješamo sastojke.

Zatim u tavu vratimo prženo meso, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, po prilici jedan sat.

Kuhano meso izvadimo na stranu, u umak dodamo mladi bob, promiješamo, podlijemo sa 150 ml vode, i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.

Na tanjur stavimo umak s bobom, preko njega janjeće odreske i poslužimo. Prema receptu Crochefa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo