Sastojci za janjetinu u umaku:
1 kg janjeće plećke 1 kg mladog boba 2 glavice luka 40 g koncentrata rajčice 1 žličica mljevenog kumina 50 g glatkog brašna 1 režanj češnjaka 2 lovorova lista ekstra djevičansko maslinovo ulje sol i papar
Priprema janjetine u umaku: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-04-25.asx
Janjeću plećku narežemo na odreske, začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno i stavimo pržiti u tavu, na ugrijano maslinovo ulje.
Nakon 3-4 minute, odreske okrenemo i pržimo još toliko. Pržene odreske izvadimo na toplo, a na masnoću od prženja ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, lovorov list, mljeveni kumin, posolimo, promiješamo i čim češnjak zamiriše umiješamo koncentrat rajčice, ulijemo 200 ml vode i dobro izmiješamo sastojke.
Zatim u tavu vratimo prženo meso, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, po prilici jedan sat.
Kuhano meso izvadimo na stranu, u umak dodamo mladi bob, promiješamo, podlijemo sa 150 ml vode, i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
Na tanjur stavimo umak s bobom, preko njega janjeće odreske i poslužimo. Prema receptu Crochefa.