IZVUCITE NAJBOLJE IZ OMILJENOG NAPITKA: / Koji je idealan omjer kave i vode za pravi okus i optimalnu dozu kofeina?

Image
Foto: Giphy

Većina vodu kuha do stupnja vrenja, a to je pogrešno jer značajno mijenja okus kave pa ona djeluje kao da je pregorena.

2.8.2017.
13:10
Giphy
VOYO logo

Neki ljudi ne mogu bez kave, a ako ste i vi jedni od "ovisnika", ovo će vas itekako zanimati. Dakle, nije isto koliko žličica stavite u jednu šalicu, već postoji točan omjer vode i kave za savršen okus i optimalnu jačinu vašeg omiljenog napitka.

Takozvani zlatni omjer podrazumijeva jednu do dvije žličice kave na jednu šalicu. Hoćete li staviti jednu ili dvije, ovisi o tome koliko jaku kavu želite. Također, voda ne bi smjela biti hladnija od 85 i toplija od 96 stupnjeva celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAVA JE ELIKSIR ŽIVOTA: /

Nakon ovog otkrića pit ćete je još više, evo kako djeluje na zdravlje

Većina vodu kuha do stupnja vrenja, a to je pogrešno jer značajno mijenja okus kave pa ona djeluje kao da je pregorena. U pravilu voda zaista treba proključati, ali potom je valja ostaviti barem jednu minutu da se ohladi prije stavljanja kave, piše Daily Mail.

Svježe mljevena kava ima znatno bolji okus od one u granulama pa, ako imate dovoljno vremena da je sameljete prije priprave napitka, učinite tako i osjetit ćete razliku. Stručnjaci savjetuju i da nikad, ali baš nikad, ne reciklirate zrnca jer sva svojstva kave nestaju nakon prve doze, tako da jedino što možete dobiti jest kiseo okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo