HRSKAVO, SLASNO, ZARAZNO: /

Jednostavni recepti za bučine koštice kakve još niste probali

Image
Foto: Thinkstock

Recepata za pržene bundevine sjemenke je bezbroj.

18.10.2015.
9:25
Thinkstock
VOYO logo

No najvažnije od svega, tako su dobre i tako zarazne.

Započetak, izvadite koštice iz bundeve ( najlaše žlicom) te ih isperite pod hladnom vodom kako biste skinuli ostatke mesa. Osušite ih – najbolje u čistoj kuhnjskoj krpi ili zraku ( nipošto ne rabite papirnate ručnike jer će se komadići lijepiti za koštice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SAMO TRI SASTOJKA: /

Recept za cheesecake za kojim je poludio cijeli svijet!

Image
SAMO TRI SASTOJKA: /

Recept za cheesecake za kojim je poludio cijeli svijet!

Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva Celzijevih. Koštice raširite na limu ( na papriu za pečenje) u jednom sloju te pecite 30 minuta kako biste ih osušili. ( Neki recepti preporučuju kuhanje kako bi koštice bile probabljivije – stavite ih u uzavrelu vodu, smanjite vatru te 10-ak minuta kuhajte).

Nakon što ih izvadite iz pećnice poprskajte ih uljem (suncokretovim ili maslinovim) posolite te dodajte začine. Vratite u pećnicu te pecite još 20 minuta dok ne postanu zlatnožute boje. ( Dobro je s vremena na vrijeme izvaditi jednu košticu te ju otvoriti kako biste provjetili da nije iznutra već zagorena).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa začinima se slobodno igrajte no evo nekoliko provjereno slasnih kombinacija

Indijska: curry, poslužite s indijskim oraščićima plodovima Španjolska: (dimljena) mljevena crvena paprika, izmešano s bademima Talijanska: Ribani parmezan i origano Američka: Smeđi šećer, čili, mljeveni kumin

Moguća je i slatka varijanta i samo pospite cimet i šećer, no pritom ne solite dok ih prskate uljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo