No najvažnije od svega, tako su dobre i tako zarazne.
Započetak, izvadite koštice iz bundeve ( najlaše žlicom) te ih isperite pod hladnom vodom kako biste skinuli ostatke mesa. Osušite ih – najbolje u čistoj kuhnjskoj krpi ili zraku ( nipošto ne rabite papirnate ručnike jer će se komadići lijepiti za koštice.
Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva Celzijevih. Koštice raširite na limu ( na papriu za pečenje) u jednom sloju te pecite 30 minuta kako biste ih osušili. ( Neki recepti preporučuju kuhanje kako bi koštice bile probabljivije – stavite ih u uzavrelu vodu, smanjite vatru te 10-ak minuta kuhajte).
Nakon što ih izvadite iz pećnice poprskajte ih uljem (suncokretovim ili maslinovim) posolite te dodajte začine. Vratite u pećnicu te pecite još 20 minuta dok ne postanu zlatnožute boje. ( Dobro je s vremena na vrijeme izvaditi jednu košticu te ju otvoriti kako biste provjetili da nije iznutra već zagorena).
Sa začinima se slobodno igrajte no evo nekoliko provjereno slasnih kombinacija
Indijska: curry, poslužite s indijskim oraščićima plodovima Španjolska: (dimljena) mljevena crvena paprika, izmešano s bademima Talijanska: Ribani parmezan i origano Američka: Smeđi šećer, čili, mljeveni kumin
Moguća je i slatka varijanta i samo pospite cimet i šećer, no pritom ne solite dok ih prskate uljem.