Sastojci:
1 velika glavica kiselog kupusa 800 g mljevene svinjetine 200 g mljevene junetine 400 g svježeg svinjskog mesa (rebra) 200 g sušene slanine 150 g riže 50 g svinjske masti 2 glavice luka 3 režnja češnjaka 1 jaje 2-3 lovorova lista sol i papar
Sarma prema receptu Crochefa.com: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2011-01-02.asx
Listove kiselog kupusa odvojimo od glavice i nožem stanjimo donji deblji dio, preostali kupus narežemo na rezance, luk očistimo i nasjeckamo, jaje umutimo, a rižu operemo i ocijedimo.
U lonac, na ugrijanu svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša.
U zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo prženi luk i češnjak, začinimo solju i paprom, dodamo umućeno jaje i rižu, te prvo kuhačom, a potom i rukom dobro izmiješamo sastojke.
Zatim rukom uzmemo prikladnu količinu mesne smjese, stavimo ju na deblju, unutrašnju stranu lista kupusa, savijemo u sarmu, krajeve utisnemo prema unutra i postupak ponovimo s preostalim sastojcima.
Po dnu lonca rasporedimo narezan kupus, preko njega složimo red sarmi, prekrijemo ih narezanim kupusom, zatim ponovo složimo red sarmi, pa sloj narezanog kupusa, preko svega stavimo sušeno i svježe meso, dodamo lovorov list, po želji ulijemo rasol, potom toliko vode da prekrije sastojke, upalimo vatru, a kad zavri poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, dva do dva i po sata, te poslužimo, savjetuje Crochef.com.