Evo kako maknuti mrlje od pudera, rumenila i sjenila u prahu s tamne odjeće

Image
Foto: Giphy

Ne trebaju vam nikakva posebna sredstva

26.12.2016.
12:52
Giphy
Play logo

U žurbi se redovito događa da make-up završi posvuda, a pogotovo onaj u prahu čije se čestice lako zalijepe za odjeću. Još ako je odjeća tamna, može biti vrlo frustrirajuće maknuti mrlje od pudera u prahu, rumenila, sjenila ili pigmenta.

Prvo što biste vjerojatno učinili jest pokušali rukama stepsti odjeću ili prah maknuti trljanjem, što može uzrokovati još veću štetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, postoji nekoliko načina da se ovakve mrlje brzo uklone.

Otpušite prah

Trljanje i četkanje ne dolazi u obzir, posebno ako ste se uprljali šminkom u boji jer je ovako još više utiskujete u tkaninu i otežavate njezino uklanjanje. Umjesto toga, pokušajte otpuhati čestice praha, a pritom možete koristiti i sušilo.

Sredstvo za uklanjanje šminke

shimmer fallback
shimmer fallback

Ako puhanje ne riješi stvar, okrenite se sredstvu za uklanjanje šminke. Ovo može biti odlično rješenje, ali samo ako sredstvo nije na uljnoj bazi, poput klasičnih micelarnih vodica. Stavite malo micelarne na vatu i lagano tapkajte po zahvaćenom mjestu. Micelarna bi trebala pokupiti većinu praha. Mrlju zatim isperite hladnom vodom kako biste se riješili ostataka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deterdžent za suđe

Play logo

Za mrlje od sjenila i pigmenata treba vam ipak nešto jače poput deterdženta za suđe. On je pravi magičar u uklanjanju raznih vrsta mrlja, a sve što trebate napraviti jest pomiješati nekoliko kapi deterdženta s vodom i nanijeti na mrlju čistom krpom ili starom četkicom za zube.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ojeću potom stavite na pranje i mrlja bi trebala nestati.

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo