Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
E, SAD JE TOME KRAJ: /

Ma nije to 'obični' prepečeni kruh već delicija

Detektirali smo najčešće pogreške koje mnogi čine dok pripremaju francuski tost. Evo koje su i kako ih izbjeći.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pretanke šnite kruha

To je početak katastrofe. Šnite moraju biti malčice deblje kako bi podnijele 'teret' nakon što ih potopite u mlijeko i jaja. Ukoliko se pretanke, polomit će se i prije nego ih stavite na tavu. Postoji još jedan trik. Najbolje koristiti kruh koji je jedan dan odstajao i malo se stvrdnuo. Ukoliko je svjež, možete ga na 10-ak minuta staviti u pećnicu na visoku temperaturu kako bi postao hrskav.

Previše mlijeka, premalo žutanjaka

Jaja i mlijeko su bitne komponente za takozvani francuski tost. Želite li izbjeći okus kajgane, pravilo je da na dvije šnite kruha ide četvrtina šalice mlijeka i jedno jaje. Preporuča se koristiti samo žutanjke. Osim toga, ne činite od ovog obroka dijetalni i koristite punomasno mlijeko.

Štedite na začinima

Dakle, mlijeko i jaja su samo baza i osnovni sastojci za francuski tost. No, možete ga obogatiti s malo cimeta ili ekstraktom vanilije. Možete dodati i šećer u prahu čime ćete dobiti glatku smjesu, a koristite li smeđi šećer dobit ćete karamelizirani oblik. Ukoliko deliciju neće jesti djeca, slobodno dodajte i malo ruma.

Ne pečete na ulju

Prema tradicionalnom receptu francuski tost se peče na maslacu. No, s obzirom da maslac može brzo izgorjeti lako se može dogoditi da umjesto ukusnog obroka dobijete spaljene šnite kruha. Stoga se preporuča da tost pečete na bazi sastavljenoj maslaca i biljnog ulja i to pola-pola.

 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike