Sastojci za marinirana pileća prsa:
1 kg blitve 2 jaja 10 dag krušnih mrvica 1 glavica crvenog luka 3 češnja češnjaka sol i papar brašno za paniranje 1/2 dl maslinovog ulja 2 komada pilećih prsa 1 limun
Priprema mariniranih pileća prsa:
Pileća prsa presijecite na pola po dužini, posolite, poparite, prelijte s maslinovim uljem i sokom limuna. Neka odstoji cca 30 minuta.
Desetak minuta kuhajte blitvu. Izvadite, procijedite i nasjeckajte na manje komade.
U zdjelu stavite jaja, mrvice, usitnjeni luk i češnjak, malo soli i papra.
Dodajte malo ulja i usitnjenu blitvu. Smjesa treba podsjećati na onu za faširance. Rukom oblikujte ćufte, umočite u brašno pa pecite na zagrijanom maslinovom ulju pet minuta sa svake strane.
Meso prepecite s obje strane 12 minuta na srednjoj vatri pa izvadite na tanjur, prelijte tekućinom od pečenja i poslužite uz ćuftice od blitve.