Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinja i recepti /

Marinirana pileća prsa: Recept za ćufte od blitve i marinirana pileća prsa na naglo

Oblikujte smjesu s blitvom, začinite i ispržite na maslinovom ulju. Izvrsno će pristajati uz lagano meso pilećih prsa, a sve dodatno zalijte finom kapljicom crnog vina.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Sastojci za marinirana pileća prsa:

1 kg blitve 2 jaja 10 dag krušnih mrvica 1 glavica crvenog luka 3 češnja češnjaka sol i papar brašno za paniranje 1/2 dl maslinovog ulja 2 komada pilećih prsa 1 limun

Priprema mariniranih pileća prsa:

Pileća prsa presijecite na pola po dužini, posolite, poparite, prelijte s maslinovim uljem i sokom limuna. Neka odstoji cca 30 minuta.

Desetak minuta kuhajte blitvu. Izvadite, procijedite i nasjeckajte na manje komade.

U zdjelu stavite jaja, mrvice, usitnjeni luk i češnjak, malo soli i papra.

Dodajte malo ulja i usitnjenu blitvu. Smjesa treba podsjećati na onu za faširance. Rukom oblikujte ćufte, umočite u brašno pa pecite na zagrijanom maslinovom ulju pet minuta sa svake strane.

Meso prepecite s obje strane 12 minuta na srednjoj vatri pa izvadite na tanjur, prelijte tekućinom od pečenja i poslužite uz ćuftice od blitve.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike