Crni rižoto od sipe: recept za pripremu crnog rižota od sipe

Image

Počastite se crnim biserom Jadrana - crnim rižotom od sipe. Lagano i ukusno jelo uz nezaobilazni dodatak crnog vina. Neodoljivi češnjak i maslinovo ulje vratit će vas mirisom u ljetne dane.

22.3.2021.
15:52
VOYO logo

Priprema crnog rižota od sipe:

Operite 600/700 g sipe, dobro operite, ali pažljivo tako da ne probijete vrećicu s crnilom koju trebate ostaviti po strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasjecite sipe na komadiće. Na ulju pirjajte luk, pa dodajte nareznu sipu. Ostavite neka se pirja par minuta pa dodajte čašu bijelog vina.

Kada vino ishlapi umiješajte 500 g pirea od oguljenih rajčica, peršin, nasjeckani češnjak, ljutu papričicu i sol. Neka dobro prokuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je potrebno, dodajte vodu i pazite da umak ostane prilično tekuć kako biste kasnije skuhali rižu.

Kada je sipa kuhana dodajte rižu i sipinu tintu. Dobro promiješajte. Ako mješavina postane pregusta dodajte malo tekućine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo