Crni rižoto od sipe: recept za pripremu crnog rižota od sipe

Počastite se crnim biserom Jadrana - crnim rižotom od sipe. Lagano i ukusno jelo uz nezaobilazni dodatak crnog vina. Neodoljivi češnjak i maslinovo ulje vratit će vas mirisom u ljetne dane.

22.3.2021.
15:52

Priprema crnog rižota od sipe:

Operite 600/700 g sipe, dobro operite, ali pažljivo tako da ne probijete vrećicu s crnilom koju trebate ostaviti po strani.

Nasjecite sipe na komadiće. Na ulju pirjajte luk, pa dodajte nareznu sipu. Ostavite neka se pirja par minuta pa dodajte čašu bijelog vina.

Kada vino ishlapi umiješajte 500 g pirea od oguljenih rajčica, peršin, nasjeckani češnjak, ljutu papričicu i sol. Neka dobro prokuha.

Ako je potrebno, dodajte vodu i pazite da umak ostane prilično tekuć kako biste kasnije skuhali rižu.

Kada je sipa kuhana dodajte rižu i sipinu tintu. Dobro promiješajte. Ako mješavina postane pregusta dodajte malo tekućine.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali