Tjestenina se nakon kuhanja treba procijediti kroz sito kako bi se uklonio višak vode. Ništa lakše, zar ne? E, pa čini se kako većina ljudi to zapravo radi pogrešno. Jedan kuhar izazvao je masovnu histeriju na društvenim mrežama svojim vodičem za pravilnu uporabu kuhinjskoga cjedila.
Puno lakše nego što mislite
Ovaj profesionalac video je objavio na TikToku, gdje je pokazao pogrešan i pravilan način cijeđenja tjestenine te šokirao mnoge. Umjesto da tjesteninu premjesti u sito, ovaj muškarac svoj lonac prekriva sitom okrenutim naopako te cijedi vodu kroz njega u sudoper.
MOŽE LI ZAGORENA HRANA POTAKNUTI RAZVOJ RAKA? Nekoliko studija pokazalo je zabrinjavajuće rezultate…
Tjestenina ostaje u posudi savršeno procijeđena, dok se sito odlaže sa strane, spremno za ponovno korištenje. Ova snimka pogledana je pola milijuna puta, a ekipa je u nevjerici jer nešto toliko lako nikomu dosad nije palo na pamet.