Četiri načina kako još možete iskoristiti polutrulo voće

Ono zgnječeno i neprivlačno voće nije još spremno naći se na 'listi za odstrel', budući da postoje još brojni načini kako ga možete iskoristiti.

27.8.2014.
13:15
VOYO logo

I po zimi voće dosta brzo propada, no u sezoni toplijeg vremena dovoljno je ostaviti ga par dana na otvorenom u zdjelici i možete ga prekrižiti. No je li doista tako? Prije nego što ga se riješite, evo načini kako ga još možete iskoristiti i izvući sve potrebne vitamine iz njega, ali i ne baciti novac u smeće.

Napravite sok, smoothie ili shake

Operite ga, očistite i ubacite u sokovnik ili blender. Dobit ćete visokohranjivi napitak koji (u slučaju da pripremite smoothie) može zamijeniti i obrok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li netko za džem?

Ako je vaše voće i tako na putu da se u potpunosti zgnječi, pomognite mu u tom procesu i napravite ukusni džem. Ako imate više različitog voća, dajte mašti na volju i stvorite nove ukuse.

A kad smo kod pećnice..

. Ako ste spremni dodatno zagrijati atmosferu, ispecite kolač, pitu, tortu, mrvice... Zato što je sve ukusnije kad kad je uvaljano u šećer i maslac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ili se rashladite

Ne da vam se peći? Jednostavno napravite sladoled. Banane ili jagode (ali i bilo koje voće, ako ćemo biti iskreni) može se iskoristi kako biste sami napravili jednostavan sladoled od njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo