Punjeni kaneloni Sastojci:
16 žlica kukuruznog brašna 2 vezice poriluka 800 g šampinjona 400 g rajčice ½ dcl bijelog vina sol i papar
Priprema:
U proključalu vodu dodajte brašno i kuhajte 15 minuta uz neprestano miješanje. Na masni papir razlijte kuhano brašno, poravnajte preko cijele površine.
Usitnite poriluk, pa ga na malo ulja dinstajte 5 min, dodajte narezane gljive, vino, posolite, poparite i dinstajte dok gljive ne omekšaju.
Smjesom premažite skuhano brašno, a ostatak smjese ostavite sa strane. Zarolajte brašno i fil, prelijte ostatkom gljiva i pecite u pećnici 15 min na 180 Celzijusa.
Poslužite uz narezanu rajčicu s nekoliko kapi maslinovog ulja i komadićem sira ili prelivene s umakom od rajčice i malo naribanog sira.
Carski kotleti sa slaninom i vinom Sastojci:
4 – 6 svinjskih kotleta bez masnoće 100 g slanine 3 glavice luka 2 lovorova lista 4 limuna papar u zrnu 1 dcl ulja 3 dcl bijelog vina sol, papar i začini po želji
Priprema:
Utrljajte u meso sol, papar i začine po želji te pustite neka odstoji pola sata. Za to vrijeme izdinstajte usitnjeni luk i slaninu narežite na rezance.
U malo nauljenu vatrostalnu posudu poslažite meso, luk, pa na vrh slaninu, papar u zrnu i lovor. Prelijte vinom, prekrijte alu folijom i pecite u pećnici 30 minuta na 200 Celzija.
Skinite foliju, podlijte pa pecite još 30 minuta bez folije. Poslužite uz pire krumpir ili krokete i salatu po izboru.
Ledeni kasato od malina i pistacija Sastojci:
500 ml slatkog vrhnja 400 ml jogurta 500 g malina 3 žlice šećera u prahu 2 vrećice želatine 50 g usitnjenih neslanih pistacija
Priprema:
Maline operite, osušite, izdvojite nekoliko za ukrašavanje, a ostale usitnite u mikseru, pa ih propasirajte kroz cjediljku. Pomiješajte vrhnje i jogurt, najbolje s mikserom, dodajte otopljenu želatinu i sve dobro promiješajte.
Dodajte šećer u prahu i izmiksajte cijelu masu. Ubacite pistacio, propasirane maline, izmiješajte pa prelijte u kalup i stavite u zamrzivač.
Prije služenja, kalup kratko zaronite u vruću vodu kako bi lakše izvadili slasticu. Okrenite naopačke, izrežite po želji i ukrasite malinama.