Carski kotleti sa slaninom u vinu i sočni kaneloni

Kanelone možete poslužiti kao predjelo i kao glavno jelo. Ovaj put predstavljamo ih u obliku predjela od kukuruznog brašna, punjene šampinjonima i porilukom.

17.3.2011.
15:50
VOYO logo

Punjeni kaneloni Sastojci:

16 žlica kukuruznog brašna 2 vezice poriluka 800 g šampinjona 400 g rajčice ½ dcl bijelog vina sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

U proključalu vodu dodajte brašno i kuhajte 15 minuta uz neprestano miješanje. Na masni papir razlijte kuhano brašno, poravnajte preko cijele površine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usitnite poriluk, pa ga na malo ulja dinstajte 5 min, dodajte narezane gljive, vino, posolite, poparite i dinstajte dok gljive ne omekšaju.

Smjesom premažite skuhano brašno, a ostatak smjese ostavite sa strane. Zarolajte brašno i fil, prelijte ostatkom gljiva i pecite u pećnici 15 min na 180 Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužite uz narezanu rajčicu s nekoliko kapi maslinovog ulja i komadićem sira ili prelivene s umakom od rajčice i malo naribanog sira.

Carski kotleti sa slaninom i vinom Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4 – 6 svinjskih kotleta bez masnoće 100 g slanine 3 glavice luka 2 lovorova lista 4 limuna papar u zrnu 1 dcl ulja 3 dcl bijelog vina sol, papar i začini po želji

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrljajte u meso sol, papar i začine po želji te pustite neka odstoji pola sata. Za to vrijeme izdinstajte usitnjeni luk i slaninu narežite na rezance.

U malo nauljenu vatrostalnu posudu poslažite meso, luk, pa na vrh slaninu, papar u zrnu i lovor. Prelijte vinom, prekrijte alu folijom i pecite u pećnici 30 minuta na 200 Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skinite foliju, podlijte pa pecite još 30 minuta bez folije. Poslužite uz pire krumpir ili krokete i salatu po izboru.

Ledeni kasato od malina i pistacija Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

500 ml slatkog vrhnja 400 ml jogurta 500 g malina 3 žlice šećera u prahu 2 vrećice želatine 50 g usitnjenih neslanih pistacija

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maline operite, osušite, izdvojite nekoliko za ukrašavanje, a ostale usitnite u mikseru, pa ih propasirajte kroz cjediljku. Pomiješajte vrhnje i jogurt, najbolje s mikserom, dodajte otopljenu želatinu i sve dobro promiješajte.

Dodajte šećer u prahu i izmiksajte cijelu masu. Ubacite pistacio, propasirane maline, izmiješajte pa prelijte u kalup i stavite u zamrzivač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije služenja, kalup kratko zaronite u vruću vodu kako bi lakše izvadili slasticu. Okrenite naopačke, izrežite po želji i ukrasite malinama.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo