Možda ste skeptični kad su u pitanju ovakve kombinacije. No svi koju su ga iskušali savjetuju da obavezno probate. Čak i oni koji inače ne vole bijelu čokoladu.
Sastojci:Za biskvit 0,75 šalice komadića bijele čokolade 100 g maslaca 1 jaje 0,5 šalice šećera 2 žličice ekstrakta vanilije 1 šalica pirea od bundeve 1 žličica cimeta (prema šelji i šećera, a ako možete, nabavite i smjesu začina za pitu od bundeve) 1,75 šalice brašna Prstohvat soli
Za glazuru 50 g maslaca 1 šalica šećera u prahu jedna žlica ekstrakta vanilije Malo soli 0,75 šalice mlijeka ili slatkog vrhnja
Priprema:
Uključite pećnicu da se grije 175 stupnjeva Celzijevih, a mali četvrtasti lim obložite papirom za pečenje. Na pari ili u mikrovalnoj otopite bijelu čokoladu zajedno s maslacem. Smjesu stavite u posudu pa umješajte jaje, šećer, vaniliju i izmutite sve u homogenu smjesz.
Nakon toga umješajte pire od bundeve i sve začine, a na kraju lagano dodajte brašno i umješajte kuhačom. Nemojte previše mješati nakon što dodate brašno. Pripremljenu smjesu izlijte u kalup i pecite 30 minuta. 10 minuta prije kraja pečenja pripremite glazuru.
Maslac topite u posudi na niskoj temperaturi dok ne promijeni boju, otprilike pet minuta, a zatim ga izlijte u posebnu posudu, dodajte šećer, vaniliju, malo soli i prema potrebi mlijeko ili slatko vrhnje. Glazura bi trebala biti tekuća i lagano se preljevati preko kolača. Preko toplog kolača prelijte glazuru i ostavite nekoliko sati u hladnjaju prije posluživanja.