Brzinski ručak: Svinjski kotleti u marinadi od senfa i meda
Uz ovaj umak svinjetina je još ukusnija i mekša
Ova kombinacija sastojaka možda nije uobičajena, ali će vas oduševiti. Kotletima će dati novu dimenziju i bogat okus.
Sastojci:
četiri svinjska kotleta
2 pune žlice majoneze
2 žlice Dijon senfa
2 žlice meda
češnjak u prahu
crvena paprika u prahu, sol, papar
Priprema:
Pomiješajte majonezu, senf, med, češnjak u prahu, crvenu papriku, sol i papar kako biste dobili umak.
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Svaki kotlet osušite papirnatim ubrusom te začinite s malo soli i papra.
Na malo ulja zapecite kotlete na naglo sa svake strane. Smjestite ih u namašćenu posudu za pečenje te ih premažite umakom.
Pecite oko 30 minuta. Kad su skoro gotovi pojačajte pećnicu na najjače i pecite još oko 5 minuta. Dobar tek!