Tuna je odličan izbor za petak jer je lagana i spaja se skoro sa svim namirnicama, a pogotovo s tjesteninom i povrćem.
Sastojci:
- dvije konzerve tune (u salamuri)
- fusili ili penne tjestenina
- jedno kiselo vrhnje
- čaša pilećeg temeljca
- poriluk
- grašak
- krušne mrvice
- naribani sir (gauda ili cheddar)
- sol, papar, peršin
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu, a pećnicu zagrijte na 200 °C. Grašak i poriluk malo prodinstajte na maslacu te zalijte temeljcem.
- U posudu za pečenje pomiješajte tjesteninu, tunu, povrće s temeljcem, kiselo vrhnje. Začinite i pospite naribanim sirom i krušnim mrvicama. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa