Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Školjkice s gamberima, graškom i limunom

Ukusan i lagan obrok savršen za vruće ljetne dane

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Jednostavnost pripreme ovog jela sigurno će vas potaknuti da ga pripremate opet i opet. Umjesto gambera možete koristiti i kozice ili repove škampa, što god vam je dostupnije, jednako će biti ukusno.

Sastojci:

 

600 g morskih kozica, gambera ili repova škampa

tjestenina u obliku školjaka

grašak

luk

limun

4 režnja češnjaka

peršin

sol, papar

vrhnje za kuhanje

chilli mješavina

Priprema:

 

Skuhajte tjesteninu al dente i ostavite je sa strane.

Na maslinovom ulju popržite malo luka i češnjaka te dodajte kozice.

Kratko ih popržite te dodajte grašak. Sve posolite i popaprite, dodajte chilli mješavinu te zalijte s pola čaše vode da omekša.

Kada tekućina ispari, a kozice su mekane, ulijte vrhnje za kuhanje te kratko propirjajte.

U kozice dodajte kuhanu tjesteninu, sve promiješajte dok se ne sjedini te poškropite sokom od limuna.

Za kraj pospite svježe nascjeckanim peršinom. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike