Brzinski ručak: Školjkice s gamberima, graškom i limunom
Ukusan i lagan obrok savršen za vruće ljetne dane
Jednostavnost pripreme ovog jela sigurno će vas potaknuti da ga pripremate opet i opet. Umjesto gambera možete koristiti i kozice ili repove škampa, što god vam je dostupnije, jednako će biti ukusno.
600 g morskih kozica, gambera ili repova škampa
tjestenina u obliku školjaka
grašak
luk
limun
4 režnja češnjaka
peršin
sol, papar
vrhnje za kuhanje
chilli mješavina
Skuhajte tjesteninu al dente i ostavite je sa strane.
Na maslinovom ulju popržite malo luka i češnjaka te dodajte kozice.
Kratko ih popržite te dodajte grašak. Sve posolite i popaprite, dodajte chilli mješavinu te zalijte s pola čaše vode da omekša.
Kada tekućina ispari, a kozice su mekane, ulijte vrhnje za kuhanje te kratko propirjajte.
U kozice dodajte kuhanu tjesteninu, sve promiješajte dok se ne sjedini te poškropite sokom od limuna.
Za kraj pospite svježe nascjeckanim peršinom. Dobar tek!