Jednostavnost pripreme ovog jela sigurno će vas potaknuti da ga pripremate opet i opet. Umjesto gambera možete koristiti i kozice ili repove škampa, što god vam je dostupnije, jednako će biti ukusno.
Sastojci:
- 600 g morskih kozica, gambera ili repova škampa
- tjestenina u obliku školjaka
- grašak
- luk
- limun
- 4 režnja češnjaka
- peršin
- sol, papar
- vrhnje za kuhanje
- chilli mješavina
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu al dente i ostavite je sa strane.
- Na maslinovom ulju popržite malo luka i češnjaka te dodajte kozice.
- Kratko ih popržite te dodajte grašak. Sve posolite i popaprite, dodajte chilli mješavinu te zalijte s pola čaše vode da omekša.
- Kada tekućina ispari, a kozice su mekane, ulijte vrhnje za kuhanje te kratko propirjajte.
- U kozice dodajte kuhanu tjesteninu, sve promiješajte dok se ne sjedini te poškropite sokom od limuna.
- Za kraj pospite svježe nascjeckanim peršinom. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa