Petak je dan za nešto veselo, šareno i lagano, a što može biti laganije od tjestenine i nečeg morskog, u ovom slučaju kozica ili škampa. Kako je repove škampa malo teže nabaviti, kozice možete pronaći u svakom dućanu ili ribarnici.
Količinu većine sastojaka birate po želji jer netko voli više tjestenine, a netko povrća odnosno kozica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- šarena tjestenina u obliku federa
- brokula
- jedna crvena paprika
- pola poriluka
- kozice
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- sok pola limuna
- sol, papar, bosiljak, curry, chilli mješavina
- parmezan
Priprema:
- Na malo ulja poprižite luk i češnjak te dodajte kozice. Podlijte s malo vode ili bijelog vina te dinstajte dok kozice ne omekšaju.
- Dodajte brokulu, narezanu papriku, poriluk na kolutiće te začinite začinima po želji. Sve promiješajte i kratko prodinstajte da se sjedini.
- Dodajte skuhanu tjesteninu te poškropite sokom od limuna i poslužite s puno parmezana. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa