Slatka bundeva i riža slažu se kao prst i nokat, a ako ih oplemenite finim začinima, uživat će i vaš želudac i vaše nepce.
Sastojci:
- 500 - 600 g zrele bundeve narezane na kockice
- 1,3 l pilećeg ili povrtnog temeljca
- 300 g riže
- maslac
- 50 g svježe naribanog parmezana
- sol, papar, kadulja
Priprema:
- Zagrijte malo maslinovog ulja, dodajte mu bundevu i kuhajte na laganoj vatri 5-7 minuta povremeno miješajući.
- Izdvojite trećinu bundeve, a ostatak sameljite u blenderu dok smjesa ne postane glatka, dodavajući po potrebi toplu vodu dok nije poput pirea.
- Na maslacu malo popržite rižu i podlijte je temeljcem, neprestano miješajući. Kad riža malo omekša, dodajte malo pirea od bundeve i miješajte.
- Dodajte ostatak narezane bundeve, začinite te miješajte dok rižoto nije kremast, a riža kuhana (ne smije biti prekuhana). Posipajte je parmezanom i uživajte!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa