Brzinski ručak: Rižoto s bundevom i parmezanom

Image
Foto: Thinkstock, Minerva Studio

Petak je dan za nešto lagano, a zašto to ne bi bio rižoto?

17.2.2017.
12:00
Thinkstock, Minerva Studio
VOYO logo

Slatka bundeva i riža slažu se kao prst i nokat, a ako ih oplemenite finim začinima, uživat će i vaš želudac i vaše nepce.

Sastojci:

  • 500 - 600 g zrele bundeve narezane na kockice
  • 1,3 l pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 300 g riže
  • maslac
  • 50 g svježe naribanog parmezana
  • sol, papar, kadulja

Priprema:

  1. Zagrijte malo maslinovog ulja, dodajte mu bundevu i kuhajte na laganoj vatri 5-7 minuta povremeno miješajući.
  2. Izdvojite trećinu bundeve, a ostatak sameljite u blenderu dok smjesa ne postane glatka, dodavajući po potrebi toplu vodu dok nije poput pirea.
  3. Na maslacu malo popržite rižu i podlijte je temeljcem, neprestano miješajući. Kad riža malo omekša, dodajte malo pirea od bundeve i miješajte.
  4. Dodajte ostatak narezane bundeve, začinite te miješajte dok rižoto nije kremast, a riža kuhana (ne smije biti prekuhana). Posipajte je parmezanom i uživajte!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo