Rižoto je jedno od tih jela - kremasto, nekomplicirano, prilagodljivo svakom nepcu. Još ako se u njega dodaju mirisni vrganji i nezaobilazni pršut, gdje ćeš bolje.
Evo jednog brzog i ukusnog recepta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- šalica riže
- 200 g vrganja (ili gljiva po želji)
- 4 šnite pršuta
- jedan crveni luk
- 2 češnja češnjaka
- vrhnje za kuhanje
- curry, sol, papar
- peršin, bosiljak
- parmezan
Priprema:
- Na vrućoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Popržite sitno nascjekani crveni luk te mu dodajte češnjak. Pazite da češnjak ne zagori jer će biti gorak.
- Dodajte narezane gljive te ih pržite 10 do 15 minuta. U međuvremenu skuhajte rižu, a gljivama dodajte sitno narezani pršut koji kratko popržite.
- Rižu dodajte gljivama te podlijte vodom ako je presuha. Dodajte vrhnje za kuhanje i lagano promiješajte.
- Sve skupa kuhajte još desetak minuta te podlijevajte vodom po potrebi. Na kraju začinite solju, paprom, curryem te dodajte parmezan i svježi peršin/bosiljak. U slast!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa