Gljive, delicija kakve jesu, brzo se pripremaju i ne padaju teško na želudac. Za današnji ručak odlučili smo ih obogatiti pršutom, lukom i sirom, a tako zapečene možete ih ponijeti i sa sobom na posao jer su izvrsne i hladne. Osim luka u njih možete staviti i ostalo povrće po želji.
Sastojci:
- šampinjoni (količina po želji)
- pršut
- ricotta sir
- 1 luk
- origano, papar
- topivi sir (gauda, cheddar..)
Priprema:
- Napravite smjesu od ricotte, sitno narezanog pršuta te mladog luka, sve začinite origanom i paprom. Sol nije potrebna jer je pršut slan, ali možete dodati malo vegete za bolji okus.
- Šampinjone oprati, maknuti im stručke te ih pripremiti za punjenje. Stručke sitno narezati i popržiti na malo maslinova ulje.
- Šampinjone puniti stručkima i smjesom od sira te ih prekriti s puno naribanog sira. Peći ih u pećnici oko 15 minuta na 190 °C. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa