Brzinski ručak: Mirisni popečci od tikvica, mrkve i krumpira

Image
Foto: Flickr

Iskoristite sezonu tikvica i napravite ukusne zalogaje koje možete nositi sa sobom i na posao

8.8.2016.
11:36
Flickr
VOYO logo

Bilo da ste obožavatelj tikvica ili ne, harmonija okusa ovih popečaka neće vas ostaviti ravnodušnima, a toliko su jednostavni za pripremu.

Sastojci:

  • 600 g krumpira
  • 400 g tikvica
  • dvije mrkve
  • 2 jaja
  • četiri žlice brašna
  • sol, papar

Priprema:

  1. Krumpir, mrkvu i tikvice ogulite, naribajte i ocijedite. Koru tikvica ne morate nužno guliti, samo ih dobro operite.
  2. Naribano povrće pomiješajte s jajima, brašnom, dodajte sol i papar i još neki začin po želji.
  3. Pržite na vrelom ulju, a da bi vam ostali hrskavi, posložite ih na papir za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu na 80 °C.
  4. Popečke možete poslužiti uz finu ljetnu salatu, rizibizi ili umak po želji. U slast!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo