Brzinski ručak: Pileći file u umaku od jogurta, senfa i pikantnih začina

Image
Foto: Thinkstock

Piletina je lagano i krto meso te se može pripremiti na mnogo brzih i jednostavnih načina

28.7.2016.
11:57
Thinkstock
VOYO logo

Sve što vam treba za ovo jelo su sastojci koje vjerojatno već djelomično imate u hladnjaku: piletina, jogurt i senf. Uz ovakvu piletinu možete poslužiti rižu, tjesteninu ili bilo koji prilog po želji.

Priprema:

  1. Sa 30 dkg pilećeg filea uklonite kožicu i narežite ga. Pecite ga na tavi na malo maslinova ulja te povremeno protresite tavu kako bi se piletina ravnomjerno ispekla
  2. Zatim je prelijte jednim jogurtom, dodajte malu žlicu senfa, sol, papar te curry ili kurkumu ako volite takve začine. Po želji možete dodati i neki drugi začin koji volite.
  3. Sve promiješajte i pirjajte na umjerenoj vatri dok jelo ne postane gušće, što traje otprilike pet minuta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo