Ovo jednostavno jelo savršeno je za ponedjeljke kada smo svi u žurbi i ne da nam se puno razmišljati što pojesti. Može se raditi na razne načine, a današnji recept uključuje zdrave patlidžane.
Sastojci:
- 1000 g patlidžana
- 400 g mljevenog mesa
- 1 crni luk
- 4 režnja češnjaka
- 2 rajčice
- 2 crvene paprike
- naribani sir
- sol, papar
Priprema:
- Popržite luk na malo ulja te mu dodajte meso, sol i papar. Dinstajte ga uz povremeno dolijevanje vode dok ne omekša te mu dodajte češnjak.
- Ogulite patlidžane, narežite ih na ploške, posolite i ostavite da miruju oko 15 minuta. Zatim ih posušite papirnatim ručnikom i popržite na ulju.
- Ogulite rajčice, jednu od njih narežite na kockice, a drugu na ploške. Papriku također narežite na kockice i dodajte rajčici.
- U vatrostalnu zdjelu slažite red patlidžana, mesa, rajčice i paprike. Ponavljajte dok ne dođete do vrha, a završite s patlidžanima i ribanim sirom.
- Musaku prelijte s 2 dcl vruće vode i pecite na 220 °C. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa