Brzinski ručak: Musaka od mljevenog mesa i krumpira

Image
Foto: FLickr, mpellegr

Musaka se kod nas može pripremati u više varijanti, ali ona najčešća uključuje dvije bitne i zasitne namirnice - mljeveno meso i krumpir

19.8.2016.
11:28
FLickr, mpellegr
VOYO logo

No, da biste pripremili musaku bit će vam potrebni još i 1 crveni luk, sitno nasjeckan, 2 čenja češnjaka, jedno jaje, začini poput soli i papra, a možete i još neke druge dodati prema vlastiti željama. Uz to, trebat će vam i 100 ml umaka od rajčice, 200 ml bešamel umaka, 200 ml kiselog vrhnja i 20 dag sira trapista. I da, na oko pola kilograma mljevenog mesa, treba vam kilogram krumpira kojeg ćete narezati na ploškice.

Priprema:

  1. Stavite u jednu posudu malo ulja te popržite češnjak i crveni luk dok on ne postane staklast
  2. Paralelno stavite krumpir kuhati u drugu posudu, praktičnije je staviti ga kuhati već narezanog na ploške, ali pripazite da vam se ne prekuha i ne raspadne kad ga budete vadili
  3. Na crveni luk i češnjak dodajte mljeveno meso te ga dinstajte jedno pola minute
  4. Nakon toga dodajte rajčicu i začine po želji te dinstajte sve dok tekućina ne ispari iz posude
  5. Pomješajte bešamel, kiselo vrhnje i jedno jaje te od njih napravite umak koji ćete koristiti tijekom slaganja krumpira za musaku
  6. U vatrostalnu zdjelu složite ploške krumpira po dnu koje ste prethodno namočili u umak, a potom dodajte sloj mljevenog mesa - tako slažite dok imate krumpira
  7. Ono što vam preostane od umaka, iskoristite tako da prelijete cijelu musaku, a potom gore naribajte još i sir. Zagrijte pećnicu te musaku pecite 30 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.
  8. Poslužite uz zelenu salatu i uživajte. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo