Ako volite lazanje, obožavat ćete ih na ovaj malo drukčiji, jesenski način. Sezonu sočnih bundeva treba dobro iskoristiti, a može ih se uklopiti u sva jela pa i lazanje.
Sastojci:
- 150 g heljde
- 5 dl temeljca
- 1 crveni luk
- 200 g mrkve, 150 g poriluka
- 350 g očišćene bundeve
- 4 žlice koncentrata rajčice
- 1-2 žlice crvenog vinskog octa
- sol, papar, malo muškatnog oraščića
- 1/2 čajne žličice korijandra
- 2 žlice origana, 1 žlica timijana
- 250 g tijesta za lazanje
- 50 g ribanog sira
Priprema:
- Za početak skuhajte heljdu i stavite je sa strane. Crveni luk, mrkvu, poriluk i bundevu narežite na sitno.
- Na malo maslinova ulja popržite luk te mu dodajte ostalo povrće, koncentrat rajčice, prelijte temeljcem i kuhajte oko 5-10 minuta.
- U smjesu umješajte leću, ocat, sol, papar, muškatni oraščić, korijandar, origano i timijan.
- Za umak popržite brašno bez masnoće, ohladite, umiješajte malo temeljca i mlijeko te kuhajte 2 minute.
- Nakon što pokriveno odstoji 10 minuta, umiješajte limunov sok, kurkumu, sol, papar i maslac. Tijesto za lazanje skuhajte prema uputama i ocijedite.
- U namašćenu posudu za pečenje stavite red tijesta, red smjese i red umaka i tako do kraja.
- Lazanje prelijte preostalim umakom, pospite ribanim sirom te pecite na temperaturi od 200 °C. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa