Brzinski ručak: Lazanje s bundevom

Image
Foto: Thinkstock, Lilechka75

Pravi bundevasti ručak za Noć vještica

31.10.2016.
12:03
Thinkstock, Lilechka75
VOYO logo

Ako volite lazanje, obožavat ćete ih na ovaj malo drukčiji, jesenski način. Sezonu sočnih bundeva treba dobro iskoristiti, a može ih se uklopiti u sva jela pa i lazanje.

Sastojci:

  • 150 g heljde
  • 5 dl temeljca
  • 1 crveni luk
  • 200 g mrkve, 150 g poriluka
  • 350 g očišćene bundeve
  • 4 žlice koncentrata rajčice
  • 1-2 žlice crvenog vinskog octa
  • sol, papar, malo muškatnog oraščića
  • 1/2 čajne žličice korijandra
  • 2 žlice origana, 1 žlica timijana
  • 250 g tijesta za lazanje
  • 50 g ribanog sira

Priprema:

  1. Za početak skuhajte heljdu i stavite je sa strane. Crveni luk, mrkvu, poriluk i bundevu narežite na sitno.
  2. Na malo maslinova ulja popržite luk te mu dodajte ostalo povrće, koncentrat rajčice, prelijte temeljcem i kuhajte oko 5-10 minuta.
  3. U smjesu umješajte leću, ocat, sol, papar, muškatni oraščić, korijandar, origano i timijan.
  4. Za umak popržite brašno bez masnoće, ohladite, umiješajte malo temeljca i mlijeko te kuhajte 2 minute.
  5. Nakon što pokriveno odstoji 10 minuta, umiješajte limunov sok, kurkumu, sol, papar i maslac. Tijesto za lazanje skuhajte prema uputama i ocijedite.
  6. U namašćenu posudu za pečenje stavite red tijesta, red smjese i red umaka i tako do kraja.
  7. Lazanje prelijte preostalim umakom, pospite ribanim sirom te pecite na temperaturi od 200 °C. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo