Ako vam je dosta teških ručkova, vrijeme je za laganu, kremastu rižu koju smo obogatili na jednostavan, ali zanimljiv način.
Sastojci:
- jedna cvjetača srednje veličine
- 6 češnja češnjaka
- 700 ml povrtnog temeljca, 200 ml vode
- pola šalice mlijeka
- 300 g riže
- sol, papar, peršin
- parmezan
Priprema:
- Skuhajte rižu te je stavite na stranu. Zakuhjte temeljac i vodu u velikom loncu, dodajte cvjetaču i kuhajte oko 10 minuta dok ne omekani.
- Kada je gotova, cvjetaču usitnite u blenderu, dodajući mlijeko ili temeljac kako bi bila kremasta. Začinite solju i paprom.
- Prelijte ju preko riže i promiješajte dok se ne sjedini. U dubokoj tavi na malo maslaca prodinstajte nasjeckani češnjak oko 3 minute te mu dodajte rižu.
- Posipajte je parmezanom, promiješajte i začinite svježim peršinom. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa