Brzinski ručak: Kineska pržena riža s jajima i povrćem

Image
Foto: Flickr

Kada se zaželite malo kineske kuhinje, a ne želite potrošiti mnogo vremena na pripremu, prženu rižu možete pripremiti u tren oka

3.8.2016.
11:30
Flickr
VOYO logo

Ovaj azijski specijalitet poslužuje se svakodnevno na Istoku i bilo bi šteta da ga i sami ne probate.

Sastojci:

  • 1 dl riže
  • 2 jaja
  • 60 dkg kukuruza
  • 1 dcl svježeg ili smrznutog graška
  • 1 velika mrkva
  • 1 srednja glavica luka
  • svježi peršin
  • kurkuma, sol, papar
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica limuna
  • soja umak

Priprema:

  1. Skuhati rižu i ostaviti je da se ohladi. Grašak prokuhati u malo kipuće vode, mrkvu narezati na tanke trakice, a luk i češnjak sitno nasjeckati.
  2. Umutiti jaja i ispeći ih na malo ulja da budu lagano pečena s obje strane. Staviti ih na tanjur i narezati na trakice.
  3. Na malo ulja popržiti luk da omekša te dodati mrkvu i češnjak. Kratko popirjati, dodati rižu te je 2-3 minute kratko popržiti stalno miješajući.
  4. Dodati grašak i ocijeđeni kukuruz te malo soja umaka, papra, soli i kurkume. Ako je presuho, dodati malo vode i pustiti da ispari.
  5. Na kraju dodati limun, jaja i svježi peršin te promiješati da se sve sjedini. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo