Brbavice ili bilo koje školjke na buzaru

Ljetno vrijeme je savršeno doba za eksperimentiranje s plodovima mora, jer možete biti najsigurniji da ćete lako naći svježi ulov. Danas su na jeovniku: školjke.

1.8.2014.
14:50
VOYO logo

Školjke moraju biti zatvorene ili da se zatvaraju na dodir. Kad se skuhaju situacija je obrnuta, one koje se nisu otvorile treba baciti.

Školjke do korištenja držite u hladnjaku, potopljene u posudi s vodom i pokrivene krpom. Mogu tako ostati i preko noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve školjke su pune mora, zato se kuhaju bez soli i mora, nemojte to zaboraviti.

Brbavice žive u pijesku, zato ih treba dobro očistiti, najbolje žičanom četkicom, a u nedostatku iste, dobro trljati jednu o drugu. Onda ih isperite nekoliko puta u hladnoj vodi i ostavite da se ocijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U široj posudi ugrijte maslinovo ulje pa ubacite sitno rezan češnjak i peršin. Promiješajte i čim češnjak zamiriše, dodajte ocijeđene brbavice. Izmiješajte da se školjke oblože češnjakom i peršinom, poklopite i pustite samo da se školjke zagriju.

Tada podlijte bijelim vinom, dodajte papar, promiješajte i poklopite.

Nakon 2-3 minute dodajte krušne mrvice (školjke malo razmaknite, pa mrvice umiješajte u tekućinu), opet dobro izmiješajte, poklopite i nastavite kuhati, s tim da krušnih mrvica dodajte toliko da toč ne bude ni rijedak ni gust.

Nakon što se školjke otvore, kuhajte još 2-3 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: Coolinarika.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo