Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinja i recepti /

Brbavice ili bilo koje školjke na buzaru

Ljetno vrijeme je savršeno doba za eksperimentiranje s plodovima mora, jer možete biti najsigurniji da ćete lako naći svježi ulov. Danas su na jeovniku: školjke.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Školjke moraju biti zatvorene ili da se zatvaraju na dodir. Kad se skuhaju situacija je obrnuta, one koje se nisu otvorile treba baciti.

Školjke do korištenja držite u hladnjaku, potopljene u posudi s vodom i pokrivene krpom. Mogu tako ostati i preko noći.

Sve školjke su pune mora, zato se kuhaju bez soli i mora, nemojte to zaboraviti.

Brbavice žive u pijesku, zato ih treba dobro očistiti, najbolje žičanom četkicom, a u nedostatku iste, dobro trljati jednu o drugu. Onda ih isperite nekoliko puta u hladnoj vodi i ostavite da se ocijede.

U široj posudi ugrijte maslinovo ulje pa ubacite sitno rezan češnjak i peršin. Promiješajte i čim češnjak zamiriše, dodajte ocijeđene brbavice. Izmiješajte da se školjke oblože češnjakom i peršinom, poklopite i pustite samo da se školjke zagriju.

Tada podlijte bijelim vinom, dodajte papar, promiješajte i poklopite.

Nakon 2-3 minute dodajte krušne mrvice (školjke malo razmaknite, pa mrvice umiješajte u tekućinu), opet dobro izmiješajte, poklopite i nastavite kuhati, s tim da krušnih mrvica dodajte toliko da toč ne bude ni rijedak ni gust.

Nakon što se školjke otvore, kuhajte još 2-3 minute.

Izvor: Coolinarika.com

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike