Započnite obiteljski ručak neodoljivom juhom od rajčica s bosiljkom pa se prebacite na teleće šnicle na lovački. I za kraj, zasladite se talijanskim specijalitetom, pudingom s aromom kave i amaretti kolačićima. Kako pripremiti bonet?
Bonet
Sastojci za bonet:
1 l mlijeka 1 žlica mljevene kave 5 jaja 1 šalica šećera 1/4 šalice kakao praha 2 šalice amaretti kolačića (razmrviti) 2 žlice ruma 2 žlice marsala vina karamela: 1/2 šalice šećera 1 žličica vode
Priprema boneta:
Na laganoj vatri kuhajte mlijeko i kavu, uklonite pjenu i pustite neka se ohladi, a u međuvremenu miješajte jaja, kakao i šećer.
Dodajte rum, marsalu, kolačiće i mlijeko i dobro promiješajte.
Metalni kalup obložite karamelu dobivenu od šećera i vode, a u kalup izlijte puding pa pecite 30 minuta na 180 stupnja celzija. (Ovaj kalup položite u dublji u koji ste natočili vodu)
Poslužite na sobnoj temperaturi.
Domaća juha od rajčice s bosiljkom
Teleće šnicle na lovački