Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM, BY SPAR /

Bijela pašticada od janjećeg buta, pire od celera i krumpira

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Za pire od celera

400 g oguljenog celera

400 g oguljenog krumpira

500 ml mlijeka

100 g maslaca

100 g kiselog vrhnja

sol

Janjeći but posolite po želji pa ga našpikajte crvenom mrkvom koju ste narezali na štapiće. Preostalo korjenasto povrće očistite te ga narežite na ploške. U veću posudu stavite janjeći but, dodajte narezano korjenasto povrće, grančicu ružmarina i lovorov list. Zalijte sve bijelim vinom te ostavite u hladnjaku da odstoji 24 sata.

Sljedeći dan izvadite meso iz marinade i odvojite povrće od vina. U većoj posudi na maslinovom ulju lagano zapecite sa svih strana janjeći but koji ste prethodno posušili. Izvadite meso sa strane i na istu masnoću stavite luk narezan na ploške. Kada se luk lagano zažutio, dodajte češnjak narezan na ploške i ocijeđeno korjenasto povrće s ružmarinom i lovorom. Lagano sve još pirjajte 10 minuta, vratite meso u posudu pa podlijte bijelim vinom. Poklopljeno pirjajte oko 2 sata uz stalno podlijevanje vodom. Pred sam kraj provjerite vilicom je li meso mekano. Izvadite meso iz posude. Štapnim mikserom usitnite korjenasto povrće iz posude (ako nema dovoljno tekućine, podlijte s malo vode). Dobiveni umak propasirajte preko žičanog cjedila za juhu. Glatki umak koji ste dobili vratite u rajnglu i u njega dodajte vrhnje za kuhanje i maslac. Posolite i popaprite po želji. Kada umak zakipi, 2-3 minute, ako je potrebno, zagustite ga škrobnim brašnom koje ste razmutili s tri žlice hladne vode.  Meso narežite na manje komade i vratite u umak. Sve stavite sa strane da se odmori 20 minuta.

Za pire od celera stavite kuhati narezani celer na kocke u mlijeko. Krumpir stavite posebno kuhati u posoljenu vodu. Kada se celer skuhao, ocijedite ga od mlijeka, ali mlijeko sačuvajte. Štapnim mikserom napravite kremu od celera te ju propasirajte. Kad je krumpir gotov, ocijedite ga od viška i pustite ga na cjedilu još 5 minuta da sva tekućina izađe van. U posudi u kojoj ste kuhali krumpir napravite pire tako da gnječilicom dobro izgnječite krumpir. Dodajte mu kremu od celera, maslac, kiselo vrhnje te sve dobro promiješajte metalnom mutilicom. Ako je pire previše gust, dodajte malo mlijeka u kojem se kuhao celer. Začinite solju po želji. Poslužite uz bijelu pašticadu od janjećeg buta.

DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM BY SPAR gledajte OVDJE!

Sadržaj donosi SPAR Hrvatska.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike