ITEKAKO IMA ROK /

Što starija, to ukusnija: Koliko zapravo smije stajati sarma? Možda se iznenadite

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Kupus, jedan od glavnih sastojaka ovog jela, baš kao i limun bogat je vitaminom C

28.11.2024.
15:43
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Sarma je jelo koje se, zahvaljujući svojim sastojcima poput kiselog kupusa, mesa i začina, dobro čuva, ali je važno pridržavati se preporučenih rokova kako bi ostala sigurna za konzumaciju. Ljudi s ovog područja teško mogu zamisliti zimu bez sarme. Ona se većinom kuha u velikim količinama te je, kako mnogi znaju, najfinija zadnji dan. No koliko sarma zapravo smije stajati?

Image
NEPCU DRAGA I ZDRAVA /

Pronašli smo recept za najbolju sarmu bogatog okusa i savršene teksture

Image
NEPCU DRAGA I ZDRAVA /

Pronašli smo recept za najbolju sarmu bogatog okusa i savršene teksture

Koliko sarma može stajati u frižideru?

Stručnjaci kažu kako sarmu možemo u frižideru držati do tjedan dana. Čuvajte je u hermetički zatvorenoj posudi kako bi se spriječio ulazak zraka i širenje mirisa. Prije konzumacije, obavezno je dobro zagrijte na visokoj temperaturi kako biste eliminirali potencijalne bakterije. Ipak, ako napravite više, poželjno ju je zamrznuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko sarma može stajati u zamrzivaču?

U zamrzivaču sarma može stajati do 3 mjeseca, a evo nekoliko savjeta za čuvanje. Spremite je u plastične posude ili vrećice za zamrzavanje, pazeći da izbacite što više zraka. Ako je moguće, zamrzavajte u manjim porcijama kako biste lakše odmrzavali i koristili samo potrebnu količinu. Pri odmrzavanju, najprije je ostavite u frižideru preko noći, a zatim je dobro zagrijte prije posluživanja. Nikad ne zamrzavajte sarme koje su već jednom bile odmrznute.

POGLEDAJTE VIDEO: Nezaboravna sarma: Vedran Bošković rado kuha svojoj ženi, pa je podijelio njezin omiljeni božićni recept

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo