Brza juha od gljiva Sastojci:
300 g šampinjona 1 korijen mrkve 1 korijen peršina srednja glavica luka sol, papar 1 žlica brašna vezica peršinovog lista ulje
Priprema:
Očistiti zelenje i luk, narezati na sitno i kuhati u litri vode. Posebno na malo ulja i vode pirjati očišćene i narezane gljive.
Kada gljive omekšaju dodati brašno, sol i papar, pustiti da se poveže, dodati vodu i zelenje i pustiti da kuha još desetak minuta.
Na kraju kuhanja, juhu posuti usitnjenim peršinovim listom, poklopiti, ostaviti da odstoji 5 minuta, pa poslužiti.
Začinjeno pečeno pile Sastojci:
1 veće pile 2 cijela češnjaka maslinovo ulje lovorov list žalfija majčina dušica ružmarin peršin celer
Priprema:
Pile očistiti, dobro posoliti i popariti spolja i iznutra, pa unutrašnjost pileta napuniti sa svim začinskim travama.
Kada ste začinili pile, stavite ga u vatrostalnu posudu, prelijte uljem i usitnjenim češnjakom i dodajte još malo začinskih trava.
Zatvorite posudu i pecite oko sat i pol na temperaturi od 220 Celzija. Uz pile možete poslužiti pečeni krumpir i salatu po izboru.
Kolač od kokosa i mlaćenice Sastojci:
2 šalice šećera 1/2 šalice maslaca 1/2 šalice ulja 5 jaja 1 žličica praška za pecivo 1 šalica mlaćenice 2 šalice brašna 1 šalica kokosa 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
Miješajte šećer, maslac i ulje. Dodajte žutanjke, jedan po jedan. U mlaćenicu dodajte prašak za pecivo. U smjesu sa šećerom naizmjence dodajte mlaćenicu pa brašno, a zatim kokos.
Miksajte bjelanjke. Kruti snijeg pažljivo dodajte u smjesu, a na kocu uspite vaniliju.
U namašćen i pobrašnjen kalup stavite smjesu. Pecite na 180 stupnjeva Celzijusa otprilike 25 minuta. Po želji, namažite kolač rastopljenom čokoladom ili medom.