Kako se ponašati na božićnom partyju, a ne osramotiti se (barem dok je šef još u blizini)

Image

To nikako ne znači da moramo biti uštogljeni

22.12.2016.
19:03
Play logo

Puno pića, ponešto čudnog plesanja i rizik od (pre)dugog jezika, uredske božićne zabave pravo su minsko polje potencijalno neugodnih situacija koje čak mogu u iznimnim slučajevima dovesti do otkaza.

To nikako ne znači da moramo biti uštogljeni i previše profesionalni jer je normalno da se na svakom partyju čovjek malo više opusti. No, kako sve ne bi završilo nepovoljno za vas jer ste ispali primitivac ili primitivka (posebno mislimo na utjecaj alkohola), skupili smo neka pravila kojih se dobro pridržavati dok su kolege i šef u blizini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prikladno se odjenite

shimmer fallback
shimmer fallback

Božićni party s kolegama i šefovima nije razlog da odjenete previše dekoltiranu haljinu kako bi svi konačno vidjeli što imate za pokazati. Birajte neuobičajene outfite s dozom profesionalnosti i ostavit ćete odličan dojam.

Pojavite se

Čak i ako vam se ne da cijelu večer potrošiti na ljude s kojima radite svaki dan, ovime ćete pokazati da ste ipak dio tima i time steći još veće poštovanje. I tko zna, možda ćete baš tad nekoga bolje upoznati tko vam kasnije može postati dobar prijatelj.

Klonite se ogovaranja

Dobar glas daleko se čuje, a loš još više - imajte ovo na umu kada vam jezik poleti u zločestom smjeru. Nemojte tračati nikoga, a ako netko od kolega započne pričati neprimjerene stvari, brzo promjenite temu. To će mu dati do znanja da je pretjerao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne pijte kao smuk

shimmer fallback
shimmer fallback

Alkohol je jedan od glavnih fokusa skoro svih zabava, a čašica previše može vam razvezati jezik i pretvoriti vas u totalno drugu osobu. Vaš šef je zadnja osoba koja bi trebala svjedočiti vašim pijanim budalaštinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znamo da ne želite provesti večer bez da ste popili išta, zato treba piti pametno. Kako? Nemojte pretjerivati i varirajte između alkoholnih i bezalkoholnih pića te obavezno uključite vodu. Ovo će vam pomoći da se o vama ne priča u negativnom kontekstu sljedećih nekoliko mjeseci.

Razgovarajte s ljudima (ali ih nemojte zagnjaviti)

Minglanje i neobavezan razgovor dobar su način da pokažete da ste i izvan radnog mjesta pristupačna i društvena osoba. Osim s kolegama i kolegicama s kojima radite svaki dan, popričajte s ljudima i koje još niste upoznali, a rade u vašoj firmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tu se krije zamka koju je svakako dobro izbjeći - nemojte ulaziti u filozofske rasprave u kojima ćete samo pokušati dokazati da ste baš vi u pravu ili gnjaviti druge ljude s pričama bez kraja. Takve osobe i razgovori su naporni pa bi vas kolege mogli izbjegavati ostatak večeri.

Zabavite se, ali bez plesnih akrobacija

Plesanje na nešto opuštenijim zabavama je dobrodošlo, ali Travoltine pokrete ostavite za doček Nove godine. Ljudi znaju svašta izvoditi kada popiju pa čak i plesati po stolovima i šankovima što je jedan veliki minus i može dovesti do trenutnog otkaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upucavanje i romantične izjave zadržite za sebe

shimmer fallback
shimmer fallback

Priznavanje da vam se sviđa netko od kolega nije najbolji potez koji možete napraviti na božićnoj zabavi, a pogotovo ne ako ste pod utjecajem vina, piva ili žestice. Ako baš morate nekome nešto priznati, budite diskretni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne odlazite prerano

U većini slučajeva, organizator zabave uložili su puno truda kako bi sve ispalo kako treba pa im pokažite poštovanje i nemojte otići nakon samo sat vremena. Možete ostaviti dojam asocijalne ili nezahvalne osobe.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo