Jednostavnije je nego što mislite: Kako preživjeti ulazak u Novu godinu bez mamurluka

Image
Foto: makeitbetterns / instagram

Možete se jednako dobro zabaviti, a da posljedice ne budu glavobolja i mučnina

29.12.2017.
14:00
makeitbetterns / instagram
VOYO logo

Sezona ispijanja šampanjca, kuhanog vina, punčeva i drugih 'veselih' pića može biti posebno teška ako ne volite alkohol, pokušavate se suzdržavati ili ionako partijate svake subote. Vjerujemo da baš ne želite dočekati novogodišnje jutro tko zna gdje sa tko zna koliko promila u krvi.

Proveseliti se s kojom čašicom sasvim je normalno i opravdano, ali treba znati granicu i kako je ne prijeći. Evo što možete učiniti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Izbjegnite riskantne partyje

Image

Imajte na umu da niste prisiljeni ići tamo kamo ne želite ili ako uopće ne želite ikamo ići. Nekada je bolje ostati kod kuće ili organizirati kućnu zabavu gdje vi određujete što će se piti i koliko. Naravno, nitko vam ne ulijeva alkohol u grlo ni drugdje, ali iskušenje je veće ako ste u masi.

2. Povedite prijatelja ili prijateljicu koja ne pije

Image

Trijezan prijatelj može i vas držati na oku ako sami niste osoba od suzdržavanja. Oni su vaša moralna podrška i drže vas odgovornim ili su samo osoba koja će osigurati da imate dobar provod i da ga se sjećate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Pijte nešto bezalkoholno

Image

Bezalkoholni kokteli jednako su fini i zabavni kao i oni alkoholni. Ako dolazite kod nekog na party, predložite domaćinu da pripremi nešto bezalkoholno ili čak ponesite svoje sokove.

4. Dođite u svom automobilu

Image

Kada ste vi onaj koji vozi, lakše možete odoljeti kapljici, a ni drugi vas stalno neće nagovarati da pijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Ne miješajte pića

Image

Malo vina pa čaša pive, koktel te na kraju čista votka - prava katastrofa koja vas može stajati trovanja organizma. Držite se jedne vrste pića.

6. Dobro se najedite

Image

Piti na prazan želudac nešto je najgore što možete napraviti po pitanju alkohola. Birajte masniju hranu koja će stvoriti barijeru da alkohol ne može tako brzo ući u krv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Jednostavno recite 'ne'

Image

Ako znate da će vas ljudi nuditi pićem, mentalno se pripremite da kažete odlučno ne. Oni koji vas nazivaju party brejkerom jednostavno ignorirajte. Nećete biti više kul ako se opijete toliko da Novu godinu dočekate povraćajući iza grma.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo