LJEKOVITA I KRIJEPI /

Izbjegnite najveće pogreške kod kuhanja pileće juhe: Tajna je u jednoj sitnici

Image
Foto: Shutterstock

Najbolje je da skuhate domaću pileću juhu, no pri tome trebate pripaziti da vam piletina ne bude žilava

9.1.2022.
14:06
Shutterstock
VOYO logo

Pileća juha od davnina je poznata ne samo po svom okrepljujućem učinku, već i po svom blagotvornom djelovanju na zdravlje. Osim što sadrži vitamine i minerale iz povrća, te važne bjelančevine iz mesa ona ima i aminokiselinu koja može pomoći zacjeljivanju pluća, piše Miss7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje je da skuhate domaću pileću juhu, no pri tome trebate pripaziti da vam piletina ne bude žilava, suha ili prekuhana. Najbolje je pile skuhati cijelo kako bi se iskoristili svi proteini i aminokiseline u njemu.

Image
LAŽI, LAŽI, LAŽI ME /

Hrvati o iskrenosti u vezama: 'Kakvu bi korist imao od toga da ti cura kaže kako imaš malog?'

Image
LAŽI, LAŽI, LAŽI ME /

Hrvati o iskrenosti u vezama: 'Kakvu bi korist imao od toga da ti cura kaže kako imaš malog?'

Batacima treba najdulje vremena da se skuhaju, a prsa su, pak, brzo gotova. Stoga bi nabolje bilo da piletinu izvadite iz lonca nakon što prsa na termometru za meso dosegnu temperaturu 155 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pile nakon toga izrežite, a prsa ostavite po strani. Ostatak mesa vratite u lonac. Kada se bataci skuhaju, izvadite sve dijelove pileta, a zatim zgnječite dio mesa od prsa i nogu i vratite svo meso u lonac na nekoliko minuta sve dok ne dodate rezance i začine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike