Pileća juha od davnina je poznata ne samo po svom okrepljujućem učinku, već i po svom blagotvornom djelovanju na zdravlje. Osim što sadrži vitamine i minerale iz povrća, te važne bjelančevine iz mesa ona ima i aminokiselinu koja može pomoći zacjeljivanju pluća, piše Miss7.
Najbolje je da skuhate domaću pileću juhu, no pri tome trebate pripaziti da vam piletina ne bude žilava, suha ili prekuhana. Najbolje je pile skuhati cijelo kako bi se iskoristili svi proteini i aminokiseline u njemu.
Batacima treba najdulje vremena da se skuhaju, a prsa su, pak, brzo gotova. Stoga bi nabolje bilo da piletinu izvadite iz lonca nakon što prsa na termometru za meso dosegnu temperaturu 155 stupnjeva.
Pile nakon toga izrežite, a prsa ostavite po strani. Ostatak mesa vratite u lonac. Kada se bataci skuhaju, izvadite sve dijelove pileta, a zatim zgnječite dio mesa od prsa i nogu i vratite svo meso u lonac na nekoliko minuta sve dok ne dodate rezance i začine.