Play ponuda

INTERNET PREPLAVILE GOLE FOTOGRAFIJE LIJEČNIKA: / Zašto skidaju sve sa sebe? Razlog uistinu slama srce

Image

Nagi medicinski djelatnici koji su knjigama i cvijećem pokrili intimne dijelove tijela poruka su političarima

29.4.2020.
7:20
Play ponuda

U bolnicima kronično nedostaje medicinske opreme koja bi zaštitila medicinska osoblja od zaraze dok spašavaju živote oboljelih od COVID-19. Da bi slikovito dočarali koliko se golo osjećaju dok bez ikakve zaštite skrbe o pacijentima, njemački liječnici skinuli su svu odjeću sa sebe i pozirali potpuno goli.

Image
SUPER VIJEST KOJA NIJE MOGLA DOĆI U VAŽNIJEM TRENUTKU: /

Omislili dezinficijens koji bi štitio razne površine od koronavirusa tijekom 90 dana

Image
SUPER VIJEST KOJA NIJE MOGLA DOĆI U VAŽNIJEM TRENUTKU: /

Omislili dezinficijens koji bi štitio razne površine od koronavirusa tijekom 90 dana

Moćna poruka političarima

Gole fotografije medicinskih djelatnika koji su knjigama i cvijećem pokrili intimne dijelove tijela poruka su političarima da liječnicima, medicinskim sestrama i tehničarima osiguraju dovoljno zaštitne opreme.

"Naučila sam šivati rane, zar bih sada trebala znati šivati maske", piše na transparentu koji nosi jedna liječnica uključena u ovaj prosvjed. Sve njihove fotografije objavila je mrežna stranica Blanke Bedenken, koja je i svojom profilnom fotkom na Facebooku iskazala podršku medicinarima.

Trend započeo francuski liječnik

Sa 156.000 potvrđenih slučajeva i 5900 umrlih od koronavirusa, Njemačka se s pandemijom nosi mnogo bolje nego SAD, Italija, Španjolska te Francuska. No, kao i te zemlje, pati od nedostatka zaštitne opreme.

Liječnike je na goli prosvjed inspirirao francuski liječnik Alain Colombie, koji je prošloga mjeseca objavio svoju nagu fotografiju iz istih razloga.

Vlada kancelarke Angele Merkel planira financijski pomoći proizvođačima opreme i pojačala je narudžbe iz inozemstva. Njemački vojni zrakoplov dopremio je u ponedjeljak deset milijuna medicinskih maski iz Kine, a ministarstvo financija za tu je svrhu izdvojilo dodatnih osam milijuna eura.

Play ponuda
Play ponuda