Bez obzira na to želite li napraviti uskrsne kolače u zadnji čas, pripremiti simpatičan mali poklon ili iskušati nešto novo jer ste eto, uspjeli sve pripremiti za Uskrs pa imate viška vremena (rekao je nitko nikad), nekoliko brzih ideja mogu transformirati vaš stol.
Punjena čokoladna jaja
Matejka s gastro-bloga Like Chocholate daje ideju za efektna punjenja čokoladna jaja
Potrebno vam je 250 g mascarponea, 150 g vrhnja za šlag, mliječnog, 1 vrećica bourbon vanilija šećera, 50 g šećera u prahu, 6 žličica džema od marelica i 6 čokoladnih jaja, šupljih
Izmiksate mascarpone s vanilin-šećerom i šećerom u prahu, dodate vrhnje za šlag, i miksate dok ne dobijete čvrstu kremu. Čokoladnim jajima pažljivo odrežite vrh pa prstima otkinite male dijelove kako biste dobili nepravilni rub. Svako jaje do vrha napunite kremom pa u sredinu pomoću dvije žličice stavite džem od marelica.
Čokoladna jaja na oko
Blogerica Iva daje recept za kojeg kaže "da ne može biti jednostavniji". Rastopite mliječnu i bijelu čokoladu na pari, mliječnu rasporedite po papiru za pečenje, bijelu stavljajte gore u malim hrpicama, a na svaku hrpicu jedan m&m bombončić žute boje.
Uskrsni linzeri
Za one ambicioznije, Tihana sa Strawbery soup nudi uskrsne linzere
Francuski tost s jagodana
Jednostavan zasitni doručak, koji iskoristi eventualne ostatke kruha, kuglufa ili pince može biti u uksrsnom ruhu.
Potreban vam je kruh (ili kugluf i pinca, ali u tom slučaju svakako smanjite šećer). pet jaja, dvije šalice mlijeka (najbolje s manje masnoće), 1/4 šalice šećera (najbolje smeđeg), žličica cimeta , žličica vanilije, šalica narezanih jagoda. Za preljev: 1/4 šalice oštrog brašna, 1/4 šečera (smeđeg),50 grama maslaca
Preljev: I zdjeli izmiješajte brašno, šećer i cimet i šprstima izdrobite ,maslac. Ostavite sa strane.
Tijesto: U zdjeli imiksajte jaja, mlijeko, šećer, cimet i vaniliju. Narežite ili natrgajte kruh na kockice, optrilike 2 -3 cm. Pola kruha posložite u blago namašćeni lim, u drugi sloj položite jagode, a onda pokrijte osttkom kruha.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih. Na blago namašćeni lim (ili koristite papir za pečenje), Zalijte mješavinom jaja i mlijeka. Nježno pritisnite kruh kako bi se smjesa upila u kruh, ali pazite da ne zdrobite jagode Preljev ravnomjerno rasporedite po vrhu.
I poalačinke mogu biti uskrsna
Za uskrsni štih nije potrebno je tek malo dekoracije. Tako i obična palačinka može postati slasni zeko u nekoliko poteza, i zobena kaša je blagdanska ako u nju utopite čokoladnog zeku...