NISTE STIGLI? BEZ PANIKE, JOŠ MOŽETE... / Genijalne ideje za uskrsne slastice koje su gotove u tren oka, a nestat će jednako brzo

Image

Dovoljno je tek ideja kako bi se 'obično' jelo pretvorilo u blagdanski kolač

16.4.2022.
18:13
VOYO logo

Bez obzira na to želite li napraviti uskrsne kolače u zadnji čas, pripremiti simpatičan mali poklon ili iskušati nešto novo jer ste eto, uspjeli sve pripremiti za Uskrs pa imate viška vremena (rekao je nitko nikad), nekoliko brzih ideja mogu transformirati vaš stol.

Punjena čokoladna jaja

Matejka s gastro-bloga Like Chocholate daje ideju za efektna punjenja čokoladna jaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebno vam je 250 g mascarponea,  150 g vrhnja za šlag, mliječnog, 1 vrećica bourbon vanilija šećera, 50 g šećera u prahu, 6 žličica džema od marelica i 6 čokoladnih jaja, šupljih

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izmiksate mascarpone s vanilin-šećerom i šećerom u prahu, dodate  vrhnje za šlag, i miksate dok ne dobijete čvrstu kremu. Čokoladnim jajima pažljivo odrežite vrh pa prstima otkinite male dijelove kako biste dobili nepravilni rub. Svako jaje do vrha napunite kremom pa u sredinu pomoću dvije žličice stavite džem od marelica.

Čokoladna jaja na oko

Blogerica Iva daje recept za kojeg kaže "da ne može biti jednostavniji".  Rastopite mliječnu i bijelu čokoladu na pari, mliječnu rasporedite po papiru za pečenje, bijelu stavljajte gore u malim hrpicama, a na svaku hrpicu jedan m&m bombončić žute boje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskrsni linzeri

Za one ambicioznije, Tihana sa Strawbery soup nudi uskrsne linzere

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski tost s jagodana

Jednostavan zasitni doručak, koji iskoristi eventualne ostatke kruha, kuglufa ili pince može biti u uksrsnom ruhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potreban vam je kruh (ili kugluf i pinca, ali u tom slučaju svakako smanjite šećer). pet jaja, dvije šalice mlijeka (najbolje s manje masnoće), 1/4  šalice šećera (najbolje smeđeg), žličica cimeta , žličica  vanilije, šalica narezanih jagoda.  Za preljev:  1/4 šalice oštrog brašna, 1/4 šečera (smeđeg),50 grama maslaca ⁠

Preljev:  I zdjeli izmiješajte  brašno, šećer i cimet i šprstima izdrobite ,maslac. Ostavite sa strane. ⁠
Tijesto: U zdjeli imiksajte jaja, mlijeko, šećer, cimet i vaniliju. Narežite ili natrgajte kruh na kockice, optrilike 2 -3 cm.  Pola kruha posložite u blago namašćeni lim, u drugi sloj položite jagode, a onda pokrijte osttkom kruha.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih.  Na blago namašćeni lim (ili koristite papir za pečenje), Zalijte mješavinom jaja i mlijeka. Nježno pritisnite  kruh kako bi se smjesa upila u kruh, ali pazite da ne zdrobite jagode Preljev ravnomjerno rasporedite po vrhu.⁠

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I poalačinke mogu biti uskrsna

Za uskrsni štih nije potrebno je tek malo dekoracije. Tako i obična palačinka može postati slasni zeko u nekoliko poteza, i zobena kaša je blagdanska ako u nju utopite čokoladnog zeku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo