Ukoliko imate ideju za kremu, a nemate biskvit, preporučujem definitivno da isprobate ovaj žuti biskvit za tortu. Super mi je što nije kompliciran za napraviti, dosta ga ima, a jako je lagan i topi se u ustima. U prigodama kada na brzaka treba napraviti kolač dobro je imati provjereni jednostavni recept kojeg ćete lako zapamtiti.
Sastojci potrebni za žuti biskvit za tortu:
- 4 kom jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice ulja
- 2 žlice mlijeka
- 4 žlice glatkog brašna
- pola praška za pecivo
Priprema
1. Izmiksati bjelanjke.
2. U drugu posudu izmiksati žutanjke sa šećerom. Dodati ulje, mlijeko, na kraju brašno s praškom za pecivo.
3. Polako umiješati bjelanjke.
4. U kalup za tortu staviti papir za pečenje, a bočne stranice lagano premazati uljem. Uliti biskvit i peći na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Ne previše prepeći, samo da požuti. Kad je gotovo probosti tankim nožem ili čačkalicom i ako je suha, žuti biskvit za tortu je pečen.
Savjeti za pečenje žutog biskvita: Pri pripremi je potrebno paziti na nekoliko stvari. Primjerice, kako bi biskvit sasvim uspio, mudro bi bilo brašno prosijati kroz sito. Žumanjke sa šećerom moramo dobro umutiti dok ne povećaju svoj volumen dvostruko i dok boja ne prijeđe iz jarke žute u blijedo žutu. Također, za dobar snijeg od bjelanjaka, bjelanjke izvadimo malo ranije iz hladnjaka kako bi se ugrijali na sobnu temperaturu, a za čvrst snijeg možemo dodati i prstohvat soli. Napravili ste žuti biskvit za tortu.