Zobene pahuljice nemaju osobito bajan okus kad su nekuhane, ali bljutav okus poboljšava se nečim slatkim. Većina sirove zobi sigurna je za jelo . To je zato što većina "sirove" zobi nije potpuno sirova; kuhaju se na pari i valjaju.
Zobene pahuljice možete pripremiti bez kuhanja tako da ih preko noći namočite u mlijeku, grčkom jogurtu, kokosovoj vodi, kokosovom mlijeku ili bademovom mlijeku. Uz to možete dodati i chia sjemenke. Ako ne koristite voće kao zaslađivač, dodajte med, agavu, cimet ili javorov sirup. Zobene pahuljice, mlijeko, grčki jogurt, chia sjemenke, med i maslac od kikirikija stavite u posudu i sve pomiješajte. Pokrijte posudu poklopcem ili plastičnom folijom i stavite u hladnjak na nekoliko sati ili tijekom noći.
Kasnije ili sljedeći otvorite posudu, dodajte još nešto po želji i uživajte u ukusnom obroku.