Jedan od najjednostavnijih načina pripreme zimnice od rotkvica je zamrzavanje rotkvica. Kuhane ili pečene rotkvice odličan su način da nadomjestite potrebu za krumpirom ako pokušavate smanjiti unos ugljikohidrata, a zamrzavanje rotkvica unaprijed predstavlja ideju za brzu pripremu obroka koja će vam pomoći tijekom tjedna.
Kako bi se pripremila zimnica od rotkvica najprije očistite rotkvice. Odrežite vrhove i korijenje rotkvica. Listovi, vrhovi i korijenje rotkvice mogu se dehidrirati kako bi se upotrijebili na druge načine, stoga ih ne morate bacati. Zatim očišćene rotkvice dobro operite u velikoj zdjeli vode. Upotrijebite četku za povrće da uklonite sav pijesak i staro lišće.
Sljedeći korak ovog načina pripreme zimnice od rotkvica je rezanje. Rotkvice narežite na polovice, kriške ili četvrtine. Blanširajte 2-3 minute. Blanširanje pomaže usporiti enzimski proces kako bi se sačuvalo biljno tkivo i zadržala boja živopisnom. Nakon blanširanja rotkvice stavite u ledenu kupku. Zatim stavite rotkvice na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje. Stavite pleh u zamrzivač preko noći. Sljedeći dan premjestite rotkvice u posude za zamrzivač i vratite ih u zamrzivač. Ovaj način pripreme zimnice od rotkvica već je gotov te možete uživati u rotkvicama do godinu dana.