Kuharica /

Kako pripremiti zelene rezance u umaku za manje od sat vremena?

Image
Foto: Pixabay

Zeleni rezanci u umaku su jedan od najjednostavnijih jela koje je lako napraviti kod kuće. Saznajte kako pripremiti zelene rezance u umaku za manje od sat vremena.

7.4.2023.
10:12
Pixabay
VOYO logo

Zeleni rezanci u umaku su ukusno jelo koje možete pripremiti za brzi i jednostavan obrok kod kuće. Možete ga nadograditi s različitim dodacima poput svježeg povrća, tofua ili kozica, ovisno o vašim preferencijama. Sastojci potrebni da se pripreme zeleni rezanci u umaku su:

  • 300 g zelenih rezanaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 240 ml rajčice u komadima
  • 240 ml povrtnog temeljca
  • 120 ml crnog vina
  • 120 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • Sol i papar po ukusu

Za pripremu zelenih rezanaca u umaku najprije treba zagrijati maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte sjeckani luk i češnjak i pržite oko 3-4 minute dok ne omekšaju. Dodajte rajčice i kuhajte još 5 minuta dok se rajčice ne raspadnu. Dodajte povrtni temeljac i vino, smanjite vatru i kuhajte dok se umak ne zgusne, otprilike 10-15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, kuhajte zelene rezance prema uputama na pakiranju. Ocijedite i stavite sa strane. Kad je umak gotov, dodajte vrhnje i peršin i dobro promiješajte. Kušajte i dodajte sol i papar po potrebi. Na kraju, dodajte kuhane zelene rezance u umak i promiješajte da se sve dobro sjedini. Zeleni rezanci u umaku već su gotovi i spremni za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
nedelja
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo