Kako pripremiti zelene rezance u umaku za manje od sat vremena?
Zeleni rezanci u umaku su ukusno jelo koje možete pripremiti za brzi i jednostavan obrok kod kuće. Možete ga nadograditi s različitim dodacima poput svježeg povrća, tofua ili kozica, ovisno o vašim preferencijama. Sastojci potrebni da se pripreme zeleni rezanci u umaku su:
300 g zelenih rezanaca
2 žlice maslinovog ulja
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
240 ml rajčice u komadima
240 ml povrtnog temeljca
120 ml crnog vina
120 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica sjeckanog peršina
Sol i papar po ukusu
Za pripremu zelenih rezanaca u umaku najprije treba zagrijati maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte sjeckani luk i češnjak i pržite oko 3-4 minute dok ne omekšaju. Dodajte rajčice i kuhajte još 5 minuta dok se rajčice ne raspadnu. Dodajte povrtni temeljac i vino, smanjite vatru i kuhajte dok se umak ne zgusne, otprilike 10-15 minuta.
U međuvremenu, kuhajte zelene rezance prema uputama na pakiranju. Ocijedite i stavite sa strane. Kad je umak gotov, dodajte vrhnje i peršin i dobro promiješajte. Kušajte i dodajte sol i papar po potrebi. Na kraju, dodajte kuhane zelene rezance u umak i promiješajte da se sve dobro sjedini. Zeleni rezanci u umaku već su gotovi i spremni za posluživanje. Dobar tek!
403 Forbidden