Zeleni rezanci s piletinom su ukusno jelo koje se lako priprema. Najbolja stvar u vezi ovog recepta je što je izuzetno prilagodljiv te piletinu možete začiniti ili marinirati po želji. Za pripremu zelenih rezanaca s piletinom potrebno je:
- 200 grama zelenih rezanaca
- 250 grama piletine
- 2 mrkve
- 1 paprika
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice soja sosa
- 1 žličica đumbira u prahu
- 2 žlice suncokretovog ulja
- sol i papar po ukusu
Kada pripremate zelene rezance s piletinom najprije pripremite piletinu. Izrežite ju na sitne kockice i stavite kuhati u posudu s kipućom vodom dok ne bude gotova. Zatim, ocijedite ju i stavite na stranu. U međuvremenu, kuhajte zelene rezance prema uputama na pakiranju. Nakon što su gotovi, isperite ih hladnom vodom i stavite na stranu.
Ogulite i isjecite mrkve na tanke trakice, a papriku na sitne kockice. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Zagrijte ulje u velikoj tavi ili woku na srednjoj vatri. Dodajte luk i češnjak te pržite oko 1 minutu dok ne omekšaju. Dodajte piletinu, mrkvu i papriku i pržite još 2-3 minute. Dodajte zelene rezance, soja sos i đumbir u prahu i sve dobro promiješajte. Posolite i popaprite po ukusu. Zelene rezance s piletinom poslužite tople. Dobar tek!