Zeleni rezanci s piletinom - recept i priprema
Zeleni rezanci s piletinom su ukusno jelo koje se lako priprema. Najbolja stvar u vezi ovog recepta je što je izuzetno prilagodljiv te piletinu možete začiniti ili marinirati po želji. Za pripremu zelenih rezanaca s piletinom potrebno je:
200 grama zelenih rezanaca
250 grama piletine
2 mrkve
1 paprika
1 luk
2 češnja češnjaka
2 žlice soja sosa
1 žličica đumbira u prahu
2 žlice suncokretovog ulja
sol i papar po ukusu
Kada pripremate zelene rezance s piletinom najprije pripremite piletinu. Izrežite ju na sitne kockice i stavite kuhati u posudu s kipućom vodom dok ne bude gotova. Zatim, ocijedite ju i stavite na stranu. U međuvremenu, kuhajte zelene rezance prema uputama na pakiranju. Nakon što su gotovi, isperite ih hladnom vodom i stavite na stranu.
Ogulite i isjecite mrkve na tanke trakice, a papriku na sitne kockice. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Zagrijte ulje u velikoj tavi ili woku na srednjoj vatri. Dodajte luk i češnjak te pržite oko 1 minutu dok ne omekšaju. Dodajte piletinu, mrkvu i papriku i pržite još 2-3 minute. Dodajte zelene rezance, soja sos i đumbir u prahu i sve dobro promiješajte. Posolite i popaprite po ukusu. Zelene rezance s piletinom poslužite tople. Dobar tek!
403 Forbidden