Kuharica / Zeleni rezanci kao predjelo ili glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Zeleni rezanci neka pronađu mjesto na vašem jelovniku. Donosimo vam jednostavan recept za pripremu zelenih rezanaca.

29.11.2021.
14:34
Pixabay
VOYO logo

Zeleni rezanci mogu se pripremiti na različite načini, s različitim umacima. Donosimo vam recept za pripremu zelenih rezanaca sa špinatom i sirom.

Jelo od zelenih rezanaca možete poslužiti kao predjelo ili kao glavno jelo uz salatu prema izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za zelene rezance:

  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 šalice špinata
  • 1 šalica listova bosiljka
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 1/2 šalice sira
  • 2 žlice maslaca
  • sol
  • papar

Priprema zelenih rezanaca:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na maslinovom ulju pirjajte luk i češnjak. Dodajte špinat i bosiljak u blender i blendajte. Zatim dodajte kuhani luk i češnjak u blender sa sirom i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu za zelene rezance.

U tavi na kojoj ste pirjali luk otopite maslac. Ulijte umak iz blendera u tavu i kuhajte, neprestano miješajući, 3 do 4 minute, dok se umak ne zagrije i ne izjednači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zelene rezance skuhajte prema uputama. Dobro ocijedite rezance i prelijte ih umakom. Poslužite tople zelene rezance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo