Zeleni rezanci mogu se pripremiti na različite načini, s različitim umacima. Donosimo vam recept za pripremu zelenih rezanaca sa špinatom i sirom.
Jelo od zelenih rezanaca možete poslužiti kao predjelo ili kao glavno jelo uz salatu prema izboru.
Sastojci za zelene rezance:
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 šalice špinata
- 1 šalica listova bosiljka
- 1/2 šalice mlijeka
- 1/2 šalice sira
- 2 žlice maslaca
- sol
- papar
Priprema zelenih rezanaca:
Na maslinovom ulju pirjajte luk i češnjak. Dodajte špinat i bosiljak u blender i blendajte. Zatim dodajte kuhani luk i češnjak u blender sa sirom i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu za zelene rezance.
U tavi na kojoj ste pirjali luk otopite maslac. Ulijte umak iz blendera u tavu i kuhajte, neprestano miješajući, 3 do 4 minute, dok se umak ne zagrije i ne izjednači.
Zelene rezance skuhajte prema uputama. Dobro ocijedite rezance i prelijte ih umakom. Poslužite tople zelene rezance.