Recept i priprema /

Umak od zelenog papra odličan dodatak uz meso

Image
Foto: Pixabay

Umak od zelenog papra odlično će se uklopiti u bilo koje jelo s mesom. Kako napraviti umak od zelenog papra?

25.6.2022.
13:24
Pixabay
VOYO logo

Zeleni papra može se pripremiti kao umak. Odlično se slaže sa svim vrstama mesnog glavnog jela. Kako se priprema umak od zelenog papra?

Sastojci za umak od zelenog papra:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • žličica maslinovog ulja
  • žlica mljevene ljutike
  • 2 žlice zelenog papra u zrnu
  • 2 žlice maslaca, podijeljeno
  • 2 žlice konjaka
  • 2 žličice brašna
  • šalica goveđe juhe, po mogućnosti domaće
  • pola šalice kiselog vrhnja
  • sol, po ukusu

Upute za pripremu umaka od zelenog papra.

Zagrijte ulje u srednjoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte ljutiku, zeleni papar u zrnu i žlicu maslaca i kuhajte, povremeno miješajući, dok ljutika ne omekša, oko 3 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maknite tavu s vatre, dodajte rakiju i vratite na vatru. Kuhajte dok alkohol ne izgori, otprilike minutu.

Dodajte brašno i kuhajte, miješajući, dok se ne upije, oko minutu. Dodajte goveđu juhu i pojačajte vatru na srednje jaku. Kuhajte uz stalno miješanje dok se zeleni papar umak ne reducira na pola, 3 do 5 minuta.

Dodajte vrhnje i smanjite vatru na srednje nisku. Pirjajte dok se umak ne zgusne, oko 5 minuta. Umiješajte preostalu žlicu maslaca da postane glatko. Začinite solju. Poslužite zeleni papar umak uz odrezak, svinjske kotlete ili pečenu piletinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo