Jela s tjesteninom /

Zelena tjestenina s plodovima mora i vrhnjem - recept i priprema

Image

Osvojite svoje ukućane jedinstvenim okusom zelene tjestenine s plodovima mora i kremastim vrhnjem. Isprobajte recept koji slijedi.

1.5.2023.
16:54
VOYO logo

Zelena tjestenina s plodovima mora i vrhnjem jedan je od najukusnijih i najpopularnijih talijanskih jela.. Za pripremu ovog jela potrebno vam je nekoliko sastojaka, a donosimo vam recept uz koji ćete biti sigurni da će vam jelo svaki put ispasti savršeno. Slijedite ove korake i uživajte u ovom ukusnom jelu!

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 g riže za rižoto
  • 300 g mješavine plodova mora (škampi, dagnje, kozice)
  • 1 luk (sjeckan)
  • 2 češnja češnjaka (sitno sjeckana)
  • 50 ml bijelog vina
  • 500 ml riblje juhe
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice svježeg peršina (sjeckanog)
  • sol i papar po ukusu

Upute za zelenu tjesteninu s plodovima mora i vrhnjem:

Za početak pripreme zelene tjestenine s plodovima mora i vrhnjem zagrijte maslinovo ulje i maslac u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte luk i češnjak te pirjajte dok ne postanu mekani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte rižu i pirjajte nekoliko minuta, miješajući, dok ne postane staklasta. Dodajte bijelo vino i kuhajte dok tekućina ne ispari. Dodajte plodove mora i nastavite miješati nekoliko minuta.

Dodajte riblju juhu malo po malo, miješajući, dok riža ne upije tekućinu. Nastavite dodavati riblju juhu i miješati sve dok riža ne postane mekana i kremasta. Dodajte sol, papar i svježi peršin te dobro promiješajte. Poslužite vrući rižoto s plodovima mora posut svježim peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo