U ovom receptu za zelenu salatu možete eksperimentirati s različitim sastojcima i začinima kako biste pronašli savršenu kombinaciju za svoj ukus.
Sastojci za zelenu salatu:
- 300 g miješanog povrća (npr. zelena salata, rikula, špinat)
- 50 g cherry rajčica, prepolovljenih
- pola krastavca, narezanog na kockice
- ¼ crvenog luka, narezanog na kockice
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica crvenog vinskog octa
- sol i papar, po ukusu
Kako se priprema zelena salata?
U velikoj zdjeli pomiješajte miješano povrće, cherry rajčice, krastavce i crveni luk. U maloj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, crveni vinski ocat, sol i papar kako biste napravili preljev. Prelijte preljev preko salate i lagano promiješajte da se zelenilo ravnomjerno prekrije. Podijelite zelenu salatu na tanjure i odmah poslužite.
Ovo je osnovni recept za zelenu salatu koji možete prilagoditi svojim željama. Možete dodati više sastojaka poput sira, orašastih plodova ili voća kako biste ga učinili zanimljivijim. Također, možete koristiti različito povrće, bilo koju zelenu salatu, špinat, rikulu, kelj, ali i bilo koju vrstu povrća. Za preljev možete koristiti i druge vrste octa poput jabučnog octa, balzamičnog soka ili soka od limuna, pa čak i senf.